Ülkemizde bilindiği üzere 1 ile başlayan ve üç haneli olan devlete ait telefon numaraları üzerinden vatandaşlar pek çok imkandan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirken polis, itfaiye, ambulans, jandarma vb. gibi birimlerin telefon numaraları 112'ye bağlanacak. Bu alana yatırımların hız kazandığı ve personel alımlarının yapılacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından müjdelenmişti. Şimdi 112 çağrı merkezine personel alımına yönelik yeni müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da yapıldı. Peki Sağlık Bakanı neler söyledi, 112 çağrı merkezine personel alımları ne zaman yapılacak?

112 Çağrı Merkezi Alanları Kurulacak

Türkiye'de şu anda 2 bin 840 tane 112 çağrı merkezi alanı bulunmakta olup vatandaşlara buradan telefon ile hizmet sunulmaktadır. Sağlık Bakan Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile 2021 yılında yatırımların hız kazanması ile bu sayı 3 bin 100 olacak ve kademeli olarak artırılacak. Yani ilk aşama da 260 çağrı merkezi alanı kurulacak. Bu alana binlerce kişilik memur, kamu personeli alımı yapılacak. en az 1.000 ile 1.500 arasında kamu görevlisi çağrı merkezi personeli alımı yapılması bekleniyor.

Tüm Hatlar 112'de Birleştirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyuru da tüm acil hatların 112'de birleştirileceğini belirtmişti. Şu anda zaten bir çok telefon önce 112'ye yönlendiriliyor sonra irtibat alanına gönderiliyor. Ancak 2021 yılı itibari ile bu hizmet tam anlamı ile yürürlüğe girmiş olacak. Yani vatandaş itfaiye için 110, polis için 155, jandarma için 156 numarasını arasa dahi tüm çağrılar otomatik olarak 112 çağrı merkezine yönlendirilecek ve ilk olarak telefonu çağrı merkezi personeli karşılayacak. Çağrı merkezi personeli hızlı bir şekilde vatandaşın hizmeti neden aradığını soracak ve hangi konuda bilgi almak istediğini soracak. Vatandaş polis, itfaiye, ambulans hizmeti gibi şikayetini bahsettikten sonra çağrı merkezi personeli derhal kişiyi irtibat birimine yönlendirecek ve doktor, polis, itfaiye personeli uzmanları ile irtibata geçebilecek. Bu sayede hatların yoğunluğu, yanlış ya da gereksiz aramaların önüne geçilmiş konusunda uzman kişilerin sadece ihtiyaç sahiplerine hizmet vermesi sağlanacak.

112 Çağrı Merkezine Memur Ne Zaman Alınır?

112 çağrı merkezi alanına 2021 yılında yatırım yapılacak. Buna göre ilanın 2020 yılında çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor ki parça parça da ilan yayımlanabilir. 260 çağrı merkezi biriminin kurulması ile eş değer olarak memur alımı ilanlarının da kamuoyuna hızlı bir şekilde yayımlanması bekleniyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunlarından her bölümü bitirenlerden alım yapılacak. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyuruda en çok alımın çağrı merkezi bölümlerinden yapılacağını belirtmişti.

İlanların geldiğinde haberdar olmak, bildirim almak ya da ilanları kaçırmamak ister misiniz? Hemen mobil uygulamamızı indirirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan