Devlete bağlı üç haneli telefon numralarında bilindiği üzere çok sayıda memur görev yapmaktadır. Ancak Türkiye'nin dört bir yanından gelen ihbarların hızlandırılması, vatandaşların telefonlarda bekletilmemesi için uzun süredir çağrı merkezlerine memur alımı yapılması bekleniyordu ve ilgili konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müjdeyi verdi. Şimdi ilana başvuru yapacak olan adaylar aranan şartların ne olacağını merak ediyor. Peki çağrı merkezlerinde görev alabilmek için hangi şartları sağlamak gerekecek?

Aranan Şartlar Ne Olacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında  "Elimizde bütün veriler ve bütün bilgiler olacak. İşte bu konuda Allah'a şükürler olsun, bunu da burada ifade edeyim. Maliye ve Hazine Bakanlığı'mızın da uygun görüşü ile sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile oraya da personel alınacak. Arkadaşlarımızla karar verdik. Bunun önemli bir bölümünü acil çağrı hizmet eğitimi gören okullardan alacağız. Yani orayı da esas itibarıyla değerlendirmek için alıma çıkarken de acil çağrı hizmeti gören okullardan personel alacağız. İhtiyacımız olan alana göre alım yapacağız. Eğitimini alan profesyonel, bu konuda önemli ölçüde çaba sarf eden bir anlayışı ortaya koyacağız." açıklamasını yaptı.

Yukarıdaki açıklamaya istinaden alımların çok büyük bir kısmının ya da tamamının çağrı merkezi hizmetleri bölümünü okuyan adaylardan yapılmasının düşünüldüğü görülmektedir. Yani önlisans çağrı merkezi okuyup yine 25 Ekim 2020 tarihinde yapılan önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye giren adayların müracaatlarının kabul edileceği ön görülmektedir.

Sizce hangi şartlar aranmalı? Kimler başvurabilmelidir?

Çağrı Merkezine Memur Alımı Yapılacak Haberi

Editör: TE Bilisim