Pandemi süreci ile birlikte Türkiye2de başlayan sosyal yardımlarda en çok ilgi gören yardımlardan birisi olan 1000 TL maddi destekte ödemeler başlıyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada konuyla ilgili detaylar paylaşıldı.

3. faz ödemeleri başladı

Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte 3. faz ödemeler için başvuruların başladığı açıklanmıştı. T.C. kimlik numaralarının son numarasına göre e devlet üzerinden alınan başvurular sonrasında, ödeme sürecine geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı açıklamada 1000 TL için 3. faz ödemelerini almaya hak eden kişilerin belirlendiği belirtti. Online olarak yapılacak sorgulama ile öğrenilebilecek ödeme bilgileri, yine e devlet üzerinden yayınlandı.

1000 TL destek ödemeleri sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

1000 TL destek ödemeleri için başvuruda bulunan vatandaşlar ise sorgulama işlemlerini online olarak yapabilecek. Açıklamalara göre 900 bin kişiye ödeme yapıldı. 3. faz sonrasın 1000 TL destek ödemelerinin devam edip etmeyeceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ödemeler ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, e devlet üyelik girişi yaptıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri altında bulunan Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama başlığını takip edebilir. Bu sayfada başvurusu kabul edilen kişilerle ilgili destek detaylarına yer verilirken, başvurusu onaylanmayan kişiler içinSosyal yardım bilgisi bulunamamıştır.” İbaresi yer almaktadır.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama

Editör: TE Bilisim