İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gerekli izinleri aldıktan sonra 1.000 çağrı merkezi memuru alımı yapılabileceğine yönelik müjdeli açıklama yapmış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da bu konuda olumlu sinyaller vermişti. Buna göre 1.000 çağrı merkezi memuru alımına hangi bölümler başvurabilecek? Bölüm şartları nasıl olacak?

Haziran 2021'e Kadar Tamamlanacak

110, 155, 156 vb. gibi 1 ile başlayan üç haneli ve devlete bağlı tüm acil telefon numaraları 112'ye bağlanacak. Önce karşılarına vatandaşın çağrı merkezi memuru çıkacak konunun ne olduğunu öğrenecek ve sonrasında yetkili kişiye bağlayacak. Yani eskisi gibi direkt olarak vatandaşın karşısına yetkili personel çıkmayacak. İlgili çalışmalar Haziran 2021'e kadar tamamlanacaktır.

Hangi Bölümler Başvuru Yapabilecek?

İlana yakın bir zamanda tüm detaylar öğrenilebilecektir. Şu anda tek bilinen kadronun yoğun olarak ön lisans'a verileceğidir. (çağrı merkezi hizmetleri) Bunun yanı sıra elbette lise mezunları ve lisans mezunları için de kadrolar ayrılacak. Ancak lisans mezunlarından herkesin başvurmasına olanak verilir mi yoksa yoğun olarak alımlar İİBF ile mühendislik fakülteleri için mi yapılır bu konu da bilgi bulunmuyor. Lise mezunlarının ise tamamı başvurabilecektir. 1.000 çağrı merkezi memuru alımı KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak olup hangi adayların puanları yüksekse onların yerleştirmeleri yapılacaktır. İlan geldiğinde ilk haberdar olmak için aşağıdaki instagram sayfamızı takip ediniz.

Sosyal Medya Sayfamıza Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim