İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre bu sene polis alımlarının ne zaman yapılacağı soruları sorulurken konu hakkında duyuru yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM hakkında duyuru yapıldı ve 10 bin polis öğrencisi alımlarının yapılacağı belirtildi. Peki 10 bin polis alımına kimler başvuru yapabilir, aranacak şartlar nedir yaş ve KPSS şartı detayları nedir?

KİMLER BAŞVURABİLİR

22. dönem POMEM 10 bin polis alımında kimlerin başvuru yapabileceği hakkında bilgi yok ancak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ön lisans mezunu olmak, sağlık sorunu olmamak, sicili uygun olmak, silah taşımaya engeli olmamak, fiziğinde kusuru olmamak şartları aranacaktır. Peki yaş şartı ile KPSS şartı detayları nedir?

YAŞ ve KPSS ŞARTI DETAYLARI NEDİR?

Çok sayıda adayın merak ettiği sorulardan bir tanesi yaş şartı nedir ve KPSS şartı aranacak mı sorularıdır. Buna göre geçmiş alımda lisans mezunları için 60 KPSS ve ön lisans mezunları için 70 KPSS puanı aranmıştı. Yaş şartı olarak ise 30 yaşını doldurmamış olmak şartı bulunmaktaydı. Bu şartlar esnetilecek mi henüz bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim