Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da toplam 10 bin kişilik polis alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bilindiği üzere aranan şartlar da adayın en az lisans mezunu olması gerektiği belirtildi ve lise ile önlisans mezunlarının başvuru yapamayacağı öğrenilmişti.

Ancak bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 10 bin polis alımı başvurularının oldukça az olduğu ve şu ana kadar 14 bin 500 kişilik bir müracaatın alındığını ifade ederek bu sayının düşük olduğunu vurguladı. Buna göre Bakan Süleyman Soylu başvuruların artırılması için gerekli talimatları verdi.

LİSE VE ÖNLİSANS MEZUNLARI BAŞVURMAK İSTİYOR

20. dönem POMEM alımına oldukça az başvuru yapıldı. Başvuruların başından beri lise ile önlisans mezunu adaylar polis olmak istemekteydi. Müracaat sayılarının da düşük olması ile lise ve önlisans mezunu adayları yine müracaat etmek istediklerini vurguladı.

ŞARTLAR DEĞİŞECEK Mİ

Şu an için 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı şartlarının değişip değişmeyeceğine dair net bir bilgi yok fakat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müracaat sayılarının az olduğunu söyleyerek talimatlarını verdiğini vurguladı. Eğer yeterli sayı alınmazsa lise ve önlisans mezunu adayların da polis alımına müracaatları kabul edilebilir. Aksi halde alınacak olan 10 bin kişilik polis alımında gerekli sayı elde edilemeyebilir.

POLİS ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ