Geçtiğimiz aylar itibariyle Bakan Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada kamuya Çarşı ve Mahalle Bekçisi pozisyonunda görev almak için 17 bin personel alımı yapılacağı aktarılmış ve bekçi alım ilanı yayımlanmıştı. Bakan Soylu' nun açıklamalarının hemen ardından yayımlanan 7 bin bekçi alım ilanı adaylar tarafından büyük ilgi görmüş ve yoğun başvuru almıştı.

Adayların başvuru işlemlerinin değerlendirilmesi, sınav uygulamalarının yapılmasının ardından nihayet fiziki yeterlilik testlerinin yapılması sürecine girildi ve binlerce aday belirtilen parkurda başarılı sayılabilmek için ter dökecek. Fiziki yeterlilik parkuru hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.

Fiziki yeterlilik testleri uygulanıyor

Sınava katılım sağlayacak adaylara fiziki yeterlilik testleri uygulanacak ve başarılı olan adayların aldıkları puanlar üzerinden sıralamaları gerçekleştirilecek. Göreve başlamak için uygun olan adaylar, bu puan sıralaması üzerinden listelenecekler. Her ne kadar sınavlar henüz uygulanmaya başlamamış olsa da ilgili ilanıp kaçırıp başvuru yapmak isteyen ziyaretçilerimiz için yeni bir müjdeli haberi daha aktarmak istiyoruz.

10 bin bekçi alımı kapıda

Süleyman Soylu açıklamasında 17 binlik bir alımdan bahsetmişti. 7 binlik alımın şuan sınav aşamaları yürütülüyor. Buradan hareketle yakın zaman içerisinde 10 binlik bir bekçi alım ilanı yayımlanması muhtemel gözüküyor. Binlerce kişi tarafından yine yoğun ilgiye maruz kalacağı öngörülen 10 bin bekçi alımından anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

10 bin bekçi alımı hakkında görüşleriniz neler?

Her alımda olduğu gibi bu alımda da adaylara önce yazılı sınav uygulanacak. Yazılı sınav hakkında daha önce yaptığımız haberlerde aşağıdaki şekilde yorumlar almıştık.

10 bin bekçi alımı hakkında da uygulanacak sınav, fiziki yeterlilik süreçleri ve diğer işlemler hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorum alanından bizlerle görüşlerinizi paylaşabilir, diğer adaylarla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.