Diyarbakır ve Çankırı da yapılan Organize Sanayi Bölgelerinin tamamlanması ile toplamda 10 Bin 500 kişiye yeni iş imkanı doğacak. Diyarbakır'da 7 Bin 500 Çankırı da 3 Bin kişi çalışacak.

Gelişmiş ülkelerde sanayinin mutlaka iyi olması gerekmektedir. Ülkemiz Avrupa'ya göre gelişmekte olan bir ülke statüsünde olduğu için Sanayi Bakanlığına düşen görev oldukça büyüktür. Yapılan çalışmalar ile Büyükşehirlere Sanayi bölgeleri kurulmakta ve buralarda açılan fabrikalar ile halka iş imkanları sunulmaktadır. Ancak küçük şehirlere pek yatırım yapılmamaktaydı. Sanayi Bakanlığının yeni projeleri ile Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan şehirlere yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurulmaktadır.

Diyarbakır ve Çankırı'da Yeni İş İmkanı Doğdu

Sanayi Bakanlığının yürüttüğü çalışmalar ile Diyarbakır ve Çankırı'ya yeni sanayi bölgeleri inşaa edildi. Diyarbakır'a Tekstil Organize Sanayi kurulurken Çankırı'da bulunan organize sanayinin büyütülmesi ile yeni iş kapıları açıldı.

10 Bin 500 Kişi Çalışacak

Diyarbakır'da açılan Tekstil Sanayi bölgesinde toplam 7 bin 500 kişi çalışacak. Tabi ilerleyen yıllarda buraların büyütmesi gerekiyor. Bu sayı 10 bin'e birkaç sene içerisinde rahat varacaktır.

Çankırı'da bulunan Orta Organize Sanayi'de yapılan çalışmalar tamamlandı ve boş alanlar değerlendirilerek daha çok tesislerin kurulması sağlandı. Bu sayede 3 bin kişi daha işe alınacak.

Sanayi Bakanlığından yapılan açıklama ile yeni hedeflerinin olduğunu ve Türkiye'nin pek çok bölgesine yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurarak Türkiye'nin refah durumunu en kısa sürede yükselişe geçirmek için çaba gösterdikleri belirtildi.
Editör: TE Bilisim