Adayların beklediği ilan için başvuru süreci başladı. Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 103 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Personel Alımı ilanına göre YSK Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 103 Kamu Personeli Alımı Yapacak. Açıktan personel alımı için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesine göre kadro dağılımı ve şartlar haberimizde.

Merkez ve Taşra Teşkilatı Kadro Dağılımı Nedir?

YSK 49 farklı şehirde olmak üzere Merkez ve Taşta teşkilatına alım yapacak. Bu yönde Merkez Teşkilatı olan Ankara'da 13 kişilik kadro ile 3 Şoför Alımı ve 10 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni VHKİ Alımı yapılacak.

Taşra Teşkilatına ise 90 Zabıt Katibi Alımı Yapacak.

Şehre Göre Dağılım için Buraya Tıklayınız.

Beklenen Başvuru Ekranı Online Olarak Açıldı!

Yüksek Seçim Kurulu 103 Kamu Personeli alımı başvuruları 7 Ekim 2021 tarihi ile az önce başladı. Başvurular Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup en geç 18 Ekim 2021 tarihi saat 17:00 a kadar yapılacak.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını Yüksek Seçim Kurulu resmi internet sitesinde (https://www.ysk.gov.tr) yer alan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak gerçekleştirecekler.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

İlgili ilana başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir akıl hastalığı olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca Şoför alımı için ise Geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şarttır.

En Az Lise Mezunu Alım Yapılacak!

Yüksek Seçim Kurulu bünyesine alım yapacağı 103 Kamu Personeli Alımı için adaylardan en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak şartı aranacak. Zabıta Katibi , Şoför ve VHKİ alımlarına lise mezunu olmak yetiyor.

KPSS Puanı Şartı Nedir?

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için KPSSP94, Ön Lisans mezunu için KPSSP93 ve Lisans Mezunu için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvuru İçin Önemli NOT:

Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir. Adaylar yalnızca bir unvan için başvuru yapabileceklerdir. Aynı adayın birden fazla unvan için başvuru yapması halinde tüm başvuruları geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenlerin kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim