Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Kültür Bakanlığı Yazma Eserler Kurumu bünyesinde 26 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda 9. dereceli kadroya 20 ve 8. dereceli kadroya 6 Yazma Eserler uzman yardımcısı alımı yapılacak. Alımlar yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Kütüphanecilik, arşivcilik, bilgi ve belge yönetimi, Türk dili ve edebiyatı, Arap dili ve edebiyatı, Fars dili ve edebiyatı, tarih, ilahiyat fakültesi, Bilim Tarihi, Arapça Öğretmenliği, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İngilizce İlahiyat, İslam ve Din Bilimleri, İslami İlimler, Karşılaştırmalı Edebiyat, Sosyoloji, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölüm veya fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya bu alanlarda doktora yapmış olmak,
  • Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla ÖSYM tarafından 2018 yıllarında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP-1, KPSSP-2, KPSSP-3, KPSSP-4, KPSSP-5, KPSSP-6, KPSSP-7, KPSSP8 puan türlerinin birinden en az altmış (60) puan almış olmak.
  • Başkanlıkça ihtiyaç öncelikli dil olarak kararlaştırılan İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Farsça dillerinden herhangi birinden KPDS-YDS’den (C) düzeyinde ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen sınavlardan eşdeğer seviyede puan almış olmak,

BAŞVURULAR:

Başvurular 30 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 14 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek olup başvurular, Başkanlık internet sayfasından temin edilerek doldurulacak başvuru formu ile birlikte istenen belgelerle Başkanlık Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim