Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 212 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup başvurular artık sona erdi. Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside sonuçların ne zaman açıklanacağı ve sonuçlarda Taban KPSS Puanı kaç olacağı oldu. Bu yönde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili bilgileri aktaracağız.

HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILACAK?

Bildiğiniz gibi Yargıtay Başkanlığı bünyesine Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Kamu Personeli alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar, Zabıt Katibi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Tekniker ve Kameraman kadrolarında alım yapacak.

En çok tercih edilen ve başvuru sayısı en çok Zabıt Katibi alımlarında bekleniyor.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yargıtay Başkanlığı alımını yapacağı kadrolar için KPSS değerlendirmesi yapacak. Mezuniyete göre ve KPSS puanı türüne göre yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir. Bu kapsamda kadrosuna göre başvuru sonuç detayları şöyledir.:

Zabıt Katibi Sonuç Değerlendirmesi:

Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i ve uygulama sınav puanının % 35’i ile sözlü sınav puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucunda, nihai başarı listesi belirlenecektir. Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilânda belirtilen kadro sayısı kadar asıl aday atanmaya hak kazanacaktır. Asıl aday kadar yedek aday belirlenebilecektir.

Güvenlik Görevlisi Sonuç Değerlendirmesi:

Nihai başarı listesi; adayların merkezi ve sözlü sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre yapılacak olup, başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle ilânda belirtilen kadro sayısı kadar asıl aday atanmaya hak kazanacaktır. Asıl aday kadar yedek aday belirlenebilecektir.

Sınav sonuçları ve kadrolara atanmaya hak kazananlar Başkanlığımız internet sitesinde ilân edilecektir.

Ataması yapılacak adaylardan ilanın özel şartlar bölümünde belirtilen niteliklerin yanı sıra aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenecektir.

a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak,

b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak,

c) Göz: Görme engeli, gece körlüğü veya renk körlüğü olmamak,

d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

Çözümleyici ve programcı başvuru sonuçlarının ilanı

1. Başvuruların incelenmesi sonrasında, sınava katılma şartlarını sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanılarak, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

2. Sözlü sınava katılacakların listesi, sınavın tarihi ve yeri Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

Teknisyen başvuru sonuçlarının ilan:

Başvuruların incelenmesi sonrasında, sınava katılma şartlarını sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanılarak, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday uygulama sınavına çağrılacaktır. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.) Uygulama sınavına katılacakların listesi, sınavın tarihi ve yeri Başkanlığımız internet sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

Tekniker başvuru sonuçlarının ilanı:

Başvuruların incelenmesi sonrasında, sınava katılma şartlarını sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanılarak, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

Kameraman başvuru sonuçlarının ilanı:

Başvuruların incelenmesi sonrasında, sınava katılma şartlarını sağlayan adaylar KPSS puanlarına göre sıralanacak, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanılarak, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınava çağrılacaktır.

KPSS TABAN PUANI KAÇ?

Bildiğiniz gibi yargıtay Başkanlığı adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 ve 70 puan şartı arıyordu. Değerlendirmelerde bu yönde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Söz konusu yukarıdaki kadrolar için atamalar yapılacak. Başvuruların 11 Haziran 2021 tarihi ile sona ermesini ardından sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA