Yargıtay Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Memur Personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Personel Alımı ve Memur Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar İŞKUR üzerinden ve Yargıtay Başkanlığının resmi İntenet adresi üzerinden yapılacak. Başvurular için son güne geldik. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak? hangi kadrolarda Alım yapılacak?

İKİ FARKLI İLAN İLE 492 KİŞİ ALINACAK!

Yargıtay Başkanlığı bünyesine alım için iki farklı ilan yayımladı. Bu kapsamda, İlk ilana göre 212 Memur Alımı yapılacak. Bir diğer ilana göre ise İŞKUR aracılığı ile 279 personel alımı yapılacak. 

Buna göre kamu personeli alımı yapılacak kadrolar,  Zabıt Katibi, Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Silahlı), Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Tekniker ve Kameraman kadrolarıdır. Alımlar Yargıtay Başkanlığı üzerinden yapılacaktır.

Bir Diğer ilana göre ise, İŞKUR aracılığı ile 279 kişilik boş kadro ile İşçi Alımı yapılacaktır. Alımlar Aşçı, Garson, Temizlik Personeli ve Peyzaj Bahçıvanı kadroları oldu.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İlgili ilana başvurular hafta balı itibari ile yani 7 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 11 haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. İşçi alımları içni başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyorken Kamu Personeli alımları yargıtay Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yapılacaktır. Bu kapsamda ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı Kamu Personel ve Memur alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48 maddesindeki şartları aranacak. Ayrıca 35 yaşından büyük olmamak ve Kamu Personeli alımları için 2020 yılında yapılan KPSS'den P94, P93 ve P3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim