Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kamu Personeli Alımı yapacak. Geçtğimiz günlerde yayımlanmış olan KPSS 2021/4 Tercih kılavuzu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine 2021 yılı Mühendis Alımı yapacak. Bu kapsamda ilgili tercih kılavuzu ÖSYM aracılığı ile 16 Mart 2021 tarihi ile yayımlanarak başvuru süreci başlamış olup artık sona ermektedir. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Taban puanı kaça kadar düşer? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

30 Mühendis Alımı Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığı tarafından yayımlanmış olan KPSS 2021/4 tercih kılavuzuna göre 30 Mühendis Alımı yapılacak. Alımlar farklı Mühendislik kadrolarında yapılacak. Bu kapsamda alımlar Merkez ve Taşra teşkilatında yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mühendis alımı için adaylardan KPSS şartı aranacak. Buna göre adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Hangi Alanlarda Mühendis Alımı Yapılacak?

Başvurular Sona Erdi!

KPSS 2021/4 Tercih kılavuzuna tercihler 16 Mart 2021 tarihi ile başlamış olup 23 Mart 2021 tarihi ile sona ermiştir. 

Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?

Tercihlerin 23 Mart 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından adaylar sonuçları beklemeye başladılar bile. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tercih kılavuzunda başvuru sonuçları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Bu kapsamda başvuru sonuçlarının Nisan ayına kadar açıklanması beklenmektedir.

KPSS Puanı Kaça Düşer?

Bakanlığın Mühendis alımı için adaylardan Lisans seviyesinde KPSS Puanı alınması gereklidir. Bu kapsamda en az 50 puan almış olan adaylar başvuru yaptı. KPSS taban puanı ise e az 60 65 olarak beklenmektedir.

Tercih sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA