Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre TEİŞ ve VGM bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere personel alımı yapacaklarını belirtmişlerdi. Yayımlanan ilanlara göre alımlar farklı kadrolarda yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? Alım yapılacak kadrolar nedir? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvuruları başlamak üzere olan iki ilanın detaylarını aktaracağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

TEİAŞ ve VGM bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 166 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapacak. İşte kadro dağılımı:

Türkiye Elektrıik İletim A.Ş ( TEİAŞ ): TEİAş bünyesine 150 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Alımlar en az lise mezunu olmak üzere farklı illerde yapılacak. Buna göre 19 Elektronik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektronik, Haberleşme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri bölümü mezunu) ve 131 Elektrik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektrik, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Yüksek Gerilim Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım bölümü mezunu) alınacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ( VGM ): VGM 16 kişilik sözleşmeli kamu personeli alımı kadrosu ile Avukat, Mimar, Mühendis ( Harita, İnşaat ve Elektrik ) alanlarından alım yapacak. Alımlar farklı illerde yapılacak olup dağılım şöyledir;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

VGM ve TEİAŞ bünyesine alımını yapacağı personel adaylarından bazı nitelikler talep etmektedirler. Bu kapsamda adaylardan genel olarka 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

TEİAŞ adaylardan özel olarak alım yapılacak alanda lise eğitimini tamamlamış olmak ve alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmak gibi şartlar arayacak.

VGM adaylardan özel olarak aşağıdaki nitelikleri talep edecek;

  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya tecilli/muaf olmak,
  • Sağlık durumu iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak, 5) Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

VGM ve TEİAŞ 166 kamu personeli alımı için başvrular 24 Ağustos 2020 tarihi ile başlayacak adaylar başvurularını farklı yöntemlerle yapacaklar. Buna göre,

TEİAŞ başvuruları sadece Türkiye İş Kurumu üzerinden en geç 28 Ağustos 2020 tarihine kadar yapacaklardır. Adaylar başvurularını İŞKUR'dan elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

VGM personel alımı başvuruları ise en geç 04/09/2020 tarihleri arasında Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (www.vgm.gov.tr) yayınlanacak "Başvuru Formu" doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.

VGM Personel Alımı Tam Metni Burada

TEİAŞ Tam Metni Burada

Editör: TE Bilisim