KPSS 2021/1 Tercihleri başladı. Bu kapsamda kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerine alacakları personel sayısını ve kadro dağılımını açıkladılar. Tercih kılavuzları üzerinde verilmiş olan bilgilere göre TCDD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 140 personel alımı gerçekleştirecek.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Lise: Lise Mezunu toplamda 70 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak. Buna göre Teknisyen kadrosunda 13 ve Vagon Teknisyeni kadrosunda 57 Kişi Alınacak.

Ön Lisans: Ön Lisans Mezunu toplamda 29 personel alımı yapılacak olup alımların tamamı farklı illerde bulunan birimlere tekniker kadrosunda yapılacak.

Lisans: Lisans mezunu 54 personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu kapsamda alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup, 4 Avukat, 39 Memur ve 11 Mühendis alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda, T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS’den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

NİTELİK KODUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Lise Mezunu:

Teknisyen ve Vagon Teknisyeni: 2085 Nitelik Kodu - Ortaöğretim Kurumlarının Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu:

Tekniker:

Nitelik Kodu 3347 - Kimya veya Kimya Teknolojisi ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Nitelik Kodu 3204 - Raylı Sistemler Makine Teknolojisi ön lisans programından mezun olmak.

3248 - Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu:

Mühendis Nitelik Kodları: 4639, 4703, 4531,

Memur Nitelik Kodları: 4099, 4421, 4478

Avukat Nitelik Kodu: 4419

TERCİHLER NE ZAMAN?

KPSS 2021/1 ile alım yapacak olan TCDD tercihleri 1 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM resmi İnternet adresi üzerinden Aday sistemi üzerinden yapacaklardır.

TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim