TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere personel alımı yapacağını bildirdi. Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü 399 Sayılı Kanun hükmünde Yardımcı Makinist Alımı yapacağını bildirdi. TCDD Alımları için başvurular ilanın yayım tarihi olan 10 Haziran 2020 tarihi ile başlamış olup hala başvuru süreci devam ediyor. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvuruları devam eden ilan hakkında detayları aktaracağız.

GİRİŞ SINAVI İLE DEĞERLENDİRME YAPILACAK!

TCDD Taşmacılık alımını yapacağı sözleşmeli kamu personeli ( Yardımcı Makinist ) adaylarını KPSS'den almış oldukları puanı değerlendirme yaparak çıkan sonuca göre Makinist Sınav ve Atama Yönetmeliği kapsamında 08 Ağustos 2020 tarihi itibari ile giriş sınavına tabi tutacaktır.

6 İLDE 14 MÜDÜRLÜĞE KADRO DAĞILIMI:

  1. İstanbul - Halkalı Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü 10 Kişi
  2. Ankara - Kayseri Depo Müdürlüğü 3 Kişi
  3. Ankara - Çatalağzı Depo Müdürlüğü 3 Kişi
  4. Ankara - Çankırı Depo Müdürlüğü 3 Kişi
  5. Ankara - Karabük Depo Müdürlüğü 3 Kişi
  6. İzmir - Halkapınar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü 4 Kişi
  7. İzmir - Soma Depo Şefliği 7 Kişi
  8. Sivas - Kars Depo Şefliği 4 Kişi
  9. Sivas - Divriği Depo Müdürlüğü 18 Kişi
  10. Malatya - Malatya Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü 6 Kişi
  11. Malatya - Tatvan Depo Şefliği 4 Kişi
  12. Malatya - Van Depo Müdürlüğü 4 Kişi
  13. Afyonkarahisar - Afyonkarahisar Lokomotif Bakım Atölye Müdürlüğü 4 Kişi
  14. Afyonkarahisar - Tavşanlı Depo Müdürlüğü 6 Kişi

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TCDD Kamu Personeli alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecek. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak ve Tren makinist ehliyetine sahip olmak şartı aranıyor.

EĞİTİM ŞARTI:

Lise Mezunu Olanlar İçin: Mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarının, raylı sistemler teknolojisi alanının raylı sistemler elektrik-elektronik, raylı sistemler makine, raylı sistemler mekatronik dallarından birinden mezun olma.

Ön Lisans Mezunu Olanlar İçin: İki yıllık meslek yüksekokullarının; raylı sistemler elektrik ve elektronik teknolojisi, raylı sistemler makine teknolojisi, raylı sistemler yol teknolojisi, raylı sistemler makinistlik, raylı sistemler işletmeciliği, makine, motor, elektrik, elektrik-elektronik bölümlerinin birinden mezun olmak.

Lisans Mezunu Olanlar İçin: Üniversitelerin dört yıllık mühendislik, raylı sistemler veya teknik öğretmen lisans programından mezun olmak.

KPSS ŞARTI:

Geçerlilik süresi devam eden Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden e az 70 puan almış olmak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

TCDD yardımcı Makinist alımı için başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 13 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Giriş sınavına başvuracak adaylar aşağıda belirtilen belgeleri şahsen veya posta yolu ile TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Dairesi Başkanlığına son başvuru tarihine kadar teslim etmeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim