Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu ( (Ombudsmanlık) kamu personeli alımı ilanı yayımlandı. Az Önce 10 Şubat 2022 tarihi ile Resmi Gazetede gelmiş olan ilana göre Kamu Denetçiliği Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 13 Sözleşmeli 4/B personel alımı yapacak.

Kurum 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli olarak 2020 yılı KPSS puanı esas alınarak Merkez Teşkilatı Ankara'da alım yapılacak. Başvuru için adaylardan aranacak şartlar ve kontenjan dağılımı hakkında bilgilendirme yapacağız.

Başvuru Süreci Başladı!

Kamu Denetçiliği Kurumu Koruma Memuru, Temizlik Personeli ve Teknisyen kadrolarında Kamu Personeli Alımı yapacağını bildirmesi ile birlikte başvurular Başladı. İlanın yayım itibari ile başlayan başvurular 15 gün boyunca devam edecek olup en geç 25 Şubat 2022 tarihi saat 18:00 a kadar başvuru alınacak.

Başvuru yapmak isteyen Kadın veya Erkek adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda kariyer kapısı üzerinden gerçekleştirecek. Başvuru kılavuzuna ve Başvuru ekranına haberimizin devamaından ulaşabileceksiniz.

En Az Lise ve Ön Lisans Mezunu Hangi Kadrolarda Personel Alınacak?

En az ise mezunu sözleşmeli personel alımı yapacağını bildiren Kamu Denetçiliği Kurumu Erkek ve Kadın adaylardan oluşan kadro boşluğu ile bünyesine,

Lise Mezunu, 1 İnşaat Teknisyeni, 1 Elektrik Elektronik Teknisyeni, 8 Destek Personeli (Temizlik)

Ön Lisans Mezunu, 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Genel ve Özel Başvuru Şartları Nedir?

Genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için KPSSP94 ve Ön Lisans Mezunu KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Şartları ise, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak, özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Yüksekokulların Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Güvenlik ve Koruma ön lisans programlarının birinden mezun olmak, 167 cm’den kısa olmamak ve 35 yaşından gün almamış olmak şartları aranacak.

Destek Personeli ( Temizlik Personeli ), en az lise mezunu olmak ve 30 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

Teknisyen Alımı için ise, Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak 60 KPSS puanına sahip olmak ve 35 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim