Geçtiğimiz günlerde TBMM bünyesinde farklı kadrolarda olmak üzere toplamda 197 personel alımı yapılacağı açıklanmış olup bu açıklama sonrasında birçok kişi ilana ilgi göstermişti. TBMM’ye yapılacak olan memur alımında adaylar Aşçı, Bahçıvan, Bulaşıkçı, Çay ocakçı, Garson, Hizmetli, Pastacı, Memur (GİH), Görsel Tasarımcı kadrolarında istihdam edilecek olup ilana başvurmak isteyen adaylar için başvuru süreci halen devam etmektedir. Alıma ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Sınav Nasıl Olacak?

İlgili alımda sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır. Kadro unvanlarına göre KPSS sınavından en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dahil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Sınava başvuruda bulunacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurular 29.01.2020 tarihinde başlayıp 07.02.2020 tarihinde sona erecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.Adaylara tüm tebligat ve duyurular http://www.tbmm.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim