Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Bakdemirli tarafından Mart sonunda yapılan duyuruya göre  yılı kamu personeli alımı yapılacak. Bu yönde Bakan Pakdemirli alım yapılacak kadroları, Başvuru tarihlerini ve diğer detayları paylaştı. Bu yönde Bizde İşin Olsa ekibi olarak Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılı için alım yapacağı 2 bin 153 kişilik kadro için detayları sizlerle paylaşacağız.

ALIM YAPILACAK MÜDÜRLÜKLER BELLİ OLDU!

Tarım ve Orman Bakanlığı video görüntülü yaptığı toplandıda personel alımı hakkında detayları görüştü. Daha önce alınacağını belirtlen Pakdemirli kadro bilgileri hakkında detayları görüştü. Alımlar, Orman Genel Müdürlüğü ( OGM ), Devlet Su İşleri ( DSİ ), Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge müdürlükleri alım yapacak.

KADROLAR DUYURULDU!

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamalarda alımların toplamda 2 bin 153 kişilik kadro dağılımı şöyledir.

- 101 su ürünleri mühendisi alımı,

- 189 ziraat teknikeri alımı,

- 699 ziraat mühendisi alımı,

- 790 veteriner hekim alımı,

- 363 gıda mühendisi alımı,

- 11 veteriner sağlık teknikeri alımı,

ataması yapılacak.

ALIMLAR ÖSYM TERCİHLERİ İLE YAPILACAK!

Tarım ve Orman Bakanlığına 2 bin 153 personel alımı için bakan tarafından yapılmış olan duyurudua alımların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yönetileceği ve alımların ÖSYM tercihleri ile yapılacağını bildirdi.

KPSS ŞARTI ARANACAK!

Tarım Bakanlığı 2020 personel alımını ÖSYM üzerinden tercih kılavuzu ile yapacağından adaylardan KPSS şartı aranacak. Bu bağlamda süresi geçmemiş olan yılın KPSS puanı ele alınarak Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunlar için KPSSP93 puan türü aranacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK!

1- İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

2- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

3- Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getiremeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı personel alımı için yapılan toplantıda tarih verildi. Bu bağlamda başvurular 15 Mayıs 2020 tarihi ile 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında ÖSYM Tercih Kılavuzu ile alınacak.

GELECEK YENİ BİR AÇIKLAMADA VEYA İLAN YAYIMLADIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim