Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre 600 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 20 farklı pozisyon ile 600 kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans meuzunu olan adayları kapsayacak.

Bu yönde iki farklı ilan yayımlayan Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı ve önümüzdeki günlerde sona erecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında detayları paylaşacak ve sizleri bilgilendireceğiz.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü en az lise mezunu kapsamında, Eksvatör Operatörü 112, Yükleyici Operatörü 6, Ağır Vasıta Ustası 53, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 4 belgeli 40, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 5 belgeli 65, Treyler Operatörü, Ağaç İşleri Ustası 11, Çarkhane Ustası 13, Döşeme Ustası 2, Motor Ustası 14, 12, Demir Kaynak ustası 21, Oto Elektrik Ustası 14, Boya Ustası 7, Kaporta Ustası 10, Tesisat Elektrik Ustası 2, Sondaj İşçisi 23, Greyder Operatörü 5, Dozer Operatörü 27 olmak üzere 500 kişi alınacak.

Ön Lisans ve lisams kapsamıda ise 74 mühendis ve 26 Tekniker olmak üzere toplamda 100 personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı 600 personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelike belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda 500 personel alımı için adaylardan farklı ve 100 personel alımı için adaylardan farklı nitelikler talep edilmektedir.

500 İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 18 farklı kadro ile 500 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan KPSS şartı aranmıyor ve alımlar KPSS'siz olacak. Ancak adaylardan, En az 3 yıl deneyimi olduğunu gösterir SGK dökümüne sahip olmaları, Görevini yerine geirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya herhangi bir ilgisi olmamak ve en az lise mezunu olmak gibi nitelikler aranıyor.

100 PERSONEL ALIMI İÇİN ARANAN ŞARTLAR?

Tarım ve Orman bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Mühendis ve Tekniker personeli adaylarının başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Tarım ve Orman bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne başvurular 05 kasım 2019 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 11 kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alınacak olup ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 100 kişilik kadro ie personel alımı yapacak. Söz konusu duyuru ÖSYM üzerinde KPSS 201/5 terch kılavuzu olarak yayımlandı. Bu kapsamda adaylar tercihlerine 07 Kasım 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 13 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.