Birçok adayın merakla beklediği Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı personel alımına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamalarda bulundu. Bakanın AA editör masasında gerçekleştirdiği söyleşi de 2020 personel alımına ilişkin yöneltilen soru ve cevap haberimizin devamında yer alıyor.

Tarım Bakanı Personel Alımı Açıklamasında Bulundu

A editör masasının konuğu olan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli2020 yılı için personel alım sorusuna cevap verdi. Bakan Pakdemirli'nin personel alımına dair açıklaması ise “İhtiyaç oldukça alıyoruz, Orman Genel Müdürlüğü 5 bin personel alımı için ilana çıktı, kısa süre içinde sonuçlar da ilan edilecek. Çok seffaf bir şekilde uygulama ve sözlü sınavı da yaptık. İlgili Bakanlıklarla görüşüyoruz. Kısa vadede personel alınıma dair müjdemiz yok.” Şeklinde oldu.

Tarım Bakanlığı 10 Bin Personel Alımında Üzücü Haber Verilmişti

Geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında Pakdemirli binlerce veteriner, su ürünleri mezunu, gıda ve ziraat mühendisi adayına üzücü bir haber verdi. Yaptığı konuşmada Pakdemirli Kendini devlet memuriyetine adamış arkadaşları hepsini istihdam edelim ama bütçe imkanlarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca devletten maaş almamış bir adamım. Devleti de sadece tek bir istihdam kapısı olarak görmemek lazım. 4 ilde 100 bin hibe veriyoruz gençlere. Müteşebbise de ihtiyacımız var. Türkiye'yi kalkındıracak olanlar müteşebbisler.” İfadelerine yer vermiş ve bir önceki bakan Fakıbaba’nın açıkladığı 10 bin 551 personel alımı için adaylara üzücü haber vermişti.

Editör: TE Bilisim