Birçok aday tarafından merakla beklenen kılavuz dün itibari ile ÖSYM tarafından açıklanmış bulunuyor. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan elde ettikleri sonuçlar ile merkezi atamanın ilk ayağı olan 2019/2 kılavuzunun yayınlanmasını bekliyordu. Meraklı bekleyiş geçtiğimiz son buldu. Bu dönem alım yapacak olan kurumlardan biri de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olup kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere toplamda 98 memur alımı gerçekleştirileceği açıklandı.

Nitelik Kodları ve Kadrolar

Kurum toplamda 98 kişinin istihdam edilecek olup bu 98 kişi arasında 68 ön lisans ve 30 da lisans mezunu memur alımı yapılacaktır. Buna göre lisans mezunu adaylar bilgisayar işletmeni olarak görevlendirilecek olup adayların sağlaması gereken nitelik kodları arasında 4984 ve 7225 nitelik kodları yer almaktadır. Bunun yanı sıra kurum bünyesinde ön lisans mezunu tekniker ve programcı alımı yapılacaktır. Adayların sağlaması gereken nitelik kodları ise 3318, 7225 ve programcı kadrosu için ise 3249 ve 7225 şeklinde yer almaktadır.

Kılavuz ve Detaylar

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü toplamda 98 memur alımı yapacak olup adaylar Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde görevlendirilecektir. Nitelik kodlarında aranan şartları sağlamaları durumunda adaylar ÖSYM’nin online aday işlemleri merkezinde tercihlerin online olarak yapabilecektir. İlgili kılavuz ve nitelik kodları için:

KPSS-2019/2 TERCİH KILAVUZU

Editör: TE Bilisim