Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kamu Personeli Alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2020 yılı için bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 87 kişilik kadro ile Tapu Müdürlüklerine Kamu Personeli Alımı yapacak. Taşra Teşkilatına yapılacak personel alımları için adaylardan 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. 

Büro Memuru ve Tekniker Alımı Yapılacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine 87 kişilik kadro ile Büro Memuru ve Tekniker alacak. 

  • Sözleşmeli 10 Büro Memuru Alımı yapılacak olup, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi ve Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama ön lisans mezunu alım yapılacak.
  • Sözleşmeli 77 Tekniker alımı yapılacak. Alımlar, Tapu ve Kadastro Meslek Yüksekokulu, Tapu ve Kadastro / Tapu Kadastro bölümlerinden mezun adaylardan yapılacak.

Alım Yapılacak İller Belli Oldu!

Genel Başvuru Şartları Belli Oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü alımını yapacağı sözleşmeli 87 kamu personeli adaylarından genel olarka 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 

Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak şartı aranacak.

KPSS 2018 Memur Alımı Yapılacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine 2018 KPSS puanı ile memur alacak. Bu kapsamda adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

23 Şehir İçin Başvuru Alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Mürülüğü 87 Kamu Personeli alımı için 23 farklı ilde alım yapacak. Bu kapsamda başvurular farklı bölge, il ve ilçeler için yapılacak. Başvuru süreci 12 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 19 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece (sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/girisgecis.aspx?id=pdb) internet adresinden yapılacak ve istenilen belgeler taranılarak elektronik ortama aktarılacaktır. Kurum tarafından talep edilmesi halinde evrakların fiziki olarak ibraz edilmesi gerekecektir.

İLANIN TAM METNİ