Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan sözleşmeli kamu personeli alımı ilanına göre 407 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Merkez ve taşra teşkilatına yapılacak olan personel alımları için başvurular Bugün ( 30 Aralık 2021) başladı. Başvuru ekranı nedir? Kimler başvuru yapabilir? KPSS ve Eğitim şartları nelerdir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

KPSS Puanı Sırasına Göre Mülakatsız Personel Alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 407 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS puanı ile yapılacak. Bu yönde Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak sureti ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile atama işlemleri gerçekleştirilecek.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Atama Yapılacak Pozisyonlar:

Başvurular 3 farklı kadroya alınacak. Bu kapsamda Tapu Kadastro 407 sözleşmeli personel kadrosu,

KPSS Puan Şartı ve Geçerlilik Yılı Nedir?

Sözleşmeli personel ataması için adaylardan Kamu personeli Seçme Sınavı puan şartı aranacak. Taban puan 70 olarak bildirilmiş olup Büro personeli ve Tekniker için Ön Lisans seviyesinde P93 puan türü kullanılacak ve 2020 yılı KPSS Puanı esas alınacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için ise 70 KPSS Taban puanı ile Lisans için 2020 / 2021 KPSSP3, Ön Lisans için 2020 KPSSP93 ve 2020 KPSSP94 puan türü esas alınacak.

Başvuru Süreci Başladı!

İlan ilk olarak İşin Olsa ekibi tarafından duyurulmuş olup adayların bilgisine sunulmuştur. Bu kapsamda başvuru süreci Bugün başlamış olup en geç 07 Ocak 2021 tarihine kadar devam edecektir.

Başvurular İnternet'ten Yapılacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 407 sözleşmeli personel alımı başvuruları sadece Online olarak İnternet'ten yapılacaktır. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

Adım Adım Başvuru Nasıl Yapılacak?

1 Adım: Adaylar öncelikle haberin sonundaki Başvuru Ekranı na tıkladıkran sonra e-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir.

2. Adım: Açılacak ekranda daha önce başvuru yapmadığınızdan" başvurunuz bulunmamaktadır" şeklinde bir yazı gelecek. Ancak yize " Yeni Başvuru" yazan kısma tıklamanız gereklidir.

3. Adım: Karşınıza " TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " yazısı gelecek ve buradan da " Başvur " butonuna tıklayınız.

4. Adım: İlanın tam metnini ve detaylarını inceledkten sonra belirtilen "  Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " ibaresine tıklayınız.

5. Adım: karşınıza çıkacak olan ekranda başvuru apacağını alanı seçerek adımları ilerlemeniz gereklidir.

Atama Yapılacak Şehirler Hangileridir?

Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi Ataması Yapılacak Birimler

Sözleşmeli Büro Personeli Ataması Yapılacak Tapu Müdürlükleri

Sözleşmeli Tekniker Ataması Yapılacak Kadastro Müdürlükleri

Sözleşmeli Tekniker Ataması Yapılacak Tapu Müdürlükleri

Pozisyonuna Göre Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvurular 3 farklı kadroya alınacağından her pozisyon için aranan şartlar farklıdır. Ancak genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Sözleşmeli Büro Personeli ve Tekniker alımları için, Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulu, tapu ve Kadastro, Tapu Kadastro, Emlak Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi , Harita, Harita Kadastro, Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme bölümü mezunu olmak gereklidir.

Güvenlik Görevlisi Alımı için ise, En az lise mezunu olmak, 18 - 31 yaşları arasında olmak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim