2020 yılında iş sahibi olmak isteyen adayların merakla beklediği haberlerden biri de kamuya personel alımına ilişkin olmaktadır. Bu noktada birçok adaya müjde niteliğinde olan haber Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk 2020 yılında kamuya en az 2 bin personel alımının yapılacağını ifade etti. Adayları heyecanlandıran haberin detayları ise şu şekilde yer alıyor.

Bakan Müjdeyi Verdi

Posta Gazetesinin haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamada "2 bin 313 sözleşmeli, 322 kadrolu personel alımımız ÖSYM tarafından duyurulacak ve başvurular da alınmaya başlanacak. 1000 işçi alımı için ilgili ilan önümüzdeki hafta İŞKUR tarafından yapılacak” ifadelerine yer verildi. Bakanın müjde vermesinden sonra birçok aday İŞKUR üzerinden yayınlanacak olan ilanı beklemeye başladı.

ASDEP Personeli Alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bakanlığın 2020 yılına ait ilk alımı hakkında adaylara bilgi verdi. Buna göre ilerleyen günlerde İŞKUR üzerinden yayınlanacak olan 1000 işçi alımı ve 1000 kişi de ASDEP personeli alımının ilanlarının bu hafta yayınlanacağını ve haftaya da başvuruların alınacağını belirtti.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Daha önce yapılan ASDEP alımlarından hareketle adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında ilgili 4 yıllık üniversite bölümlerinden mezun olma, ilgili yıl yapılan KPSS sınavından P3 puan türüne göre en az 60 puan almış olmak ve diğer genel şartların sağlanması istenmiş olup bu sene de benzer şartların yer alması bekleniyor. Her il müdürlüğü için belirlenen ASDEP personel sayısının 4 katı aday müdürlükler tarafından yapılan değerlendirmeye alınacak ve adaylar bu şekilde istihdam edilecektir.

Editör: TE Bilisim