Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’de çalışan geçici işçileri sevindirecek ir müjde bugün gündemde yer aldı. Buna göre Türkşeker Genel Müdürü Alkan tarafında geçici işçiler ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ifade etti ve “Geçici işçilerimizin 5620 sayılı yasadaki gibi maksimum çalışma süresi neyse, onu uygulamaya devam edeceğiz. İşçileri, 9 ay 29 gün üzerinden çalıştırıyoruz. Bu geçici işçilerimizle alakalı kadroyla ilgili bir çalışmamız var” ifadeleri ile açıklamada bulundu.

Kadro Çalışması mı Var?

İlgili fabrikada çalışanlar kapsamında Alkan tarafında yapılan açıklama geçici olarak çalışan işçileri umutlandırdı. "1500 kişi kurumun ayakta durması için olmazsa olmaz bir alımdı. Geçici işçilerimizin 5620 sayılı yasadaki gibi maksimum çalışma süresi neyse, onu uygulamaya devam edeceğiz. İşçileri, 9 ay 29 gün üzerinden çalıştırıyoruz. Bu geçici işçilerimizle alakalı kadroyla ilgili bir çalışmamız var, çalışıyoruz” şeklinde yapılan açıklama ile geçici işçilere yönelik kadro çalışmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Şeker Fabrikası 1500 İşçi Alımı

Türkiye genelindeki Şeker Fabrikalarına Lisans mezunu 150 işçi, önlisans mezunu 260 ve lise mezunu 1090 işçi için istihdam yapılacak olup ilgili kadrolara alımlar için başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. KPSS sınavı ile ön elemenin yanı sıra adaylar sözlü sınava da girecek. Başvuru sonuçları ise kurumun internet sitesinde yayınlanacak olup ilgili alım için detaylar https://www.isinolsa.com/sinavlar/seker-fabrikalari-1500-isci-alimi-basvuru-sonuclari-ne-zaman-h30198.html adresinde yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim