Sayıştay Başkanlığı Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı yapacak. Resmi Gazetede 19 Ocak 2021 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4 farklı kadro için Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Başvuru şartları nedir? Alım yapılacak kadrolar hangileridir? İşte tüm detaylar İşin Olsa ekibi tarafından sizlere aktarılmaktadır.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Sayıştay Başkanlığı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 18 kişilik boş kadro ile 4 farklı alanda En az Lise Mezunu Personel Alımı yapacak. Bu yönde alımlar, Büro Personeli, Teknisyen, Öğretmen ve Çocuk Gelişimcisi pozisyonunda yapılacak.Bu yönde;

Lise Mezunu: 3 Elektrik Teknisyeni ve 2 ElektrikElektronik veya Elektronik Teknisyeni alınacak.

Ön Lisans Mezunu: 5 Büro Personeli

Lisans Mezunu: 6 Büro Personeli, 1 Öğretmen (Okul Öncesi ) ve 1 Çocuk Gelişimcisi alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Lisans Mezunu Büro Personeli:

  • Herhangi bir lisans programından mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS P3 Puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak

Ön Lisans Mezunu 5 Büro Personeli: 

  • Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS P93 Puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.

Öğretmen (Okul Öncesi)

  • Anaokulu Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak.
  • KPSS P121 Puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak

Çocuk Gelişimcisi

  • Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Anaokulu Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak
  • 2020 yılı KPSS P10 Puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  • Pedagojik Formasyon almış olmak

Teknisyen (Elektrik Teknisyeni)

  • Endüstri Meslek Liseleri, Teknik Liseler, Anadolu Teknik Liseleri ve Anadolu Meslek Liselerinin; Elektrik Bölümünden mezun olmak veya Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalından mezun olmak veya Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanının Endüstriyel Bakım Onarım dalından mezun olmak.
  • 2020 yılı KPSS P94 Puan türünden 65 ve üzeri puan almış olmak

Teknisyen (ElektrikElektronik veya Elektronik Teknisyeni)

  • Endüstri Meslek Liseleri, Teknik Liseler, Anadolu Teknik Liseleri ve Anadolu Meslek Liselerinin; Elektrik-Elektronik Bölümünden Mezun Olmak veya Elektrik Elektronik Teknoloji Alanının Görüntü ve Ses Sistemleri Dalından Mezun Olmak veya Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Güvenlik Sistemleri dalından mezun olmak
  • 2020 yılı KPSS P94 Puan türünden 65 ve üzeri puan almış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sayıştay Başkanlığına Personel Alımı başvuruları 20 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak. En geç 03 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerl isayılacaktır. Sözleşmeli Personel alımına ilişkin detaylı açıklamaları içeren ilan metnine ve başvuru formuna www.sayistay.gov.tr adresinden ulaşılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim