ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna göre birçok kamu kurum ve kuruluşu kamu personeli alımıgerçekleştirecek olup bu alımları gerçekleştirecek olan iki kurum da Sağlık ve Teknoloji Bakanlıklarıdır. Bakanlıklar kapsamında yapılacak olan alımlarda detaylar şu şekildedir.

Kadrolar ve Diğer Detaylar

İlgili iki bakanlık bünyesinde toplamda 98 personel alımı yapılacaktır. İki kurum kapsamında adaylar kamuda istihdam edilecek olup bu kurumların talep ettiği pozisyonlar ise şunlardır:

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından avukat, mühendis, şehir plancısı alımı,
  • Sağlık Bakanlığı da lisans mezunu mühendis alımı gerçekleştirecektir.

Alımlarda iki kurum tarafından adaylardan farklı şartları sağlanması istemekle birlikte adayların hepsini kapsayan bir şart ise üniversitelerin ilgili kadrolara ait bölümlerinden mezun olma şartıdır. Buna göre adaylar KPSS 2019/2 kılavuzunda yayınlanan nitelik kodları rehberine göre ilgili pozisyon için istenen özellikleri sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelidir.

Nitelik Kodları ve Tercihler

Toplamda 98 lisans mezunu adayı istihdam edecek olan bu iki kurum kapsamında başvuru yapacak olan adayların tercih yapmaları gerekmekte olup tercihler ÖSYM, aday işlemleri sayfasından gerçekleştirilecektir. İlgili tercih bedelini yatıran adayların tercihleri, ÖSYM tarafından alınacak ve ilerleyen tarihlerde sonuçlar açıklanacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından 4577, 7225 nitelik kodları istenirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından4419, 7205, 7225, 7361; 4747, 7225; 4611, 7225 olmak üzere farklı nitelik kodlarının sağlanması istenmektedir.

KPSS-2019/2 TERCİH KILAVUZU