Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı yapacak. 01 Aralık 2020 tarihinde tercihler başlamıştı. Artık tercihlerde son güne geldik. Hala tercih işlemi yapmamış olan adaylar için detayları sizlerle birkez daha paylaşacağız. Kimler Tercih Yapabilecek? Tercih ücreti ne kadar? Nasıl tercih yapılacak? İşte tüm detaylar.

EN AZ LİSE MEZUNU ATAMA YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu olan adaylar içerisinden personel alacak. Toplamda 12 bin kişilik boşluk ile atama yapılacak. Bu yönde Lise Mezunu 1598, Ön Lisans mezunu 2316 ve Lisans Mezunu 8086 Sağlık Personeli Alımı yapılacak.

TERCİHLER SONA ERİYOR!

Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik kadro için başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinden KPSS 2020/14 kapsamında tercih kılavuzu ile alıyor. Tercihler ÖSYM üzerinde 01 Aralık 2020 tarihinde başlamıştı ve en geç 07 Aralık 2020 tarihi saat 23:59 a kadar yapılması gerekmeketdir. Adaylar tercihlerini sadece https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT

Tercih işlemlerini tamamlamak için adaylar tercih ücretini ödemeleri şarttır. KPSS 2020/14 tercih kılavuzu için ücret 20 TL olarak belirtilmiştir. Ödemeleriniz tercih yaptıktan sonra yapacak olup Tercih ücretini yapmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır. Tercih ücreti için anlaşmalı bankalar hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsinizm

İLGİLİ HABER: KPSS 2020/14 Tercih Ücreti Ne Kadar? Anlaşmalı Bankalar Hangileri

KİMLER TERCİH YAPABİLİYOR!

  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
  • Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

KPSS ŞARTI VE GEÇERLİLİK YILI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı perosnel alımı içn adaylar KPSS şartına dikkat etmeleri gereklidir. Ön Lisans ve Lisans için 2020 yılı sayılacak olup Lise mezunları için 2018 yılı KPSS puanı geçerli sayılacaktır.

Buna göre adayların Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Tercih sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz