Sağlık Bakanlığı persomel alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazete ve Bakanlığın sitesinde yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığının personel alımı şartları belli oldu. İlk etapta sadece Resmi gazete yayımlanarak alım yapılacağını belirten Bakanlık artık resmi personel alımı kılavuzunu duyurdu. Peki adaylardan aranacak başvuru şartları nelerdir? Özel nitelikler nedir?

Alım Yapılacak Kadrolar:

  • Kameraman 1,
  • Diğer Teknik Hizmet Personeli - Grafiker 1,
  • Programcı 1,
  • Büro Personeli 2,

olmak üzere toplamda 5 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Bakanlık bünyesine alacağı personel adaylarından genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gerekmektedir.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar Nelerdir?

Kameraman pozisyonuna başvurabilmek için;

1) Radyo, Sinema ve Televizyon; Radyo, Televizyon ve Sinema; Radyo-Televizyon, Sinema; Radyo, TV ve Sinema; Radyo ve Televizyon, Radyo-TV, Sinema, Sinema ve Televizyon, Sinema-TV, Sinema-TV Fotoğraf veya Sinema-TV-Fotoğraf, Sinema ve Dijital Medya lisans programlarının birinden mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak (Radyo-Televizyon, Sinema; Radyo, TV ve Sinema; Radyo-TV-Sinema; Radyo-TVSinema ve Görsel Sanatlar; Radyo-TV; Sinema-TV Fotoğraf bölümlerinden mezunsanız ve başvurunuzu tamamlayamazsanız e-Devlet mezuniyet bilgileriniz bölümünde mezuniyet bilgilerinizi beyan ederek başvurunuza devam ediniz.)

2) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile kamu ya da özel sektördeki ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda kameraman olarak en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek •

Mesleki çalışma sürelerini gösteren belgeler; çalışılan iş yerinin niteliğine göre alınacaktır.

Buna göre:

1) Özel sektörde çalışılan süreler için SGK hizmet dökümü,

2) Kamu kurumlarında çalışılan süreler için kurumdan alınacak belge. Mesleki tecrübe şartını gösteren belgelerde başvurulan mesleğe uygun olarak çalışılan alan bilgisi, hizmetler/projeler ile bu hizmetlerin/projelerin kapsamı ve çalışma süreleri gibi bilgilerin detaylı olarak yer alması gerekmektedir. Söz konusu belgeler, bu alanda hizmetin/projenin geçtiği iş yerlerindeki bağlı yöneticiler, hizmetlerde/projelerde birlikte çalışılan diğer yöneticiler veya ilgili insan kaynakları biriminde görevli en az bir kişi tarafından ıslak imzalanmış ve varsa kaşelenmiş olarak onaylatılmalıdır.

Diğer Teknik Hizmet Personeli – Grafiker pozisyonuna başvurabilmek için;

1) Grafik, Grafik Sanatlar, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar (Grafik), Grafik Sanatları, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım, Grafik Resimleme ve Baskı lisans programlarının birinden mezun olmak.

2) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Programcı pozisyonuna başvurabilmek için;

1) Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak (Bilgisayar Programcılığı (İnternet) veya Bilgisayar Programlama bölümlerinden mezunsanız ve başvurunuzu tamamlayamazsanız e-Devlet mezuniyet bilgileriniz bölümünde mezuniyet bilgilerinizi beyan ederek başvurunuza devam ediniz.)

2) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İngilizceden son beş yıl içinde en az (D) düzeyinde puan almış olduğunu gösterir belge ya da bu sınava eşdeğer belgenin aslı veya tasdikli örneği veya öğrenim dili İngilizce olan okullardan mezun olanların okullarından alacakları, okulun öğrenim dilinin İngilizce olduğuna dair belge

Büro Personeli pozisyonuna başvurabilmek için;

1) Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak (Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretim veya Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinden mezunsanız ve başvurunuzu tamamlayamazsanız e-Devlet mezuniyet bilgileriniz bölümünde mezuniyet bilgilerinizi beyan ederek başvurunuza devam ediniz.)

2) 2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Sağlık Bakanlığının personel alımı başvuru süreci 11 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 15 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden alınacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim