Sağlık Bakanlığı yeni bir ilan yayımladı. 9 Aralık 2021 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Sağlık Bakanlığı 2021 yılı 2. Dönem yeniden atama kurası ile 65 - 72 Yaş aralığında atama yapacak. Atamalar, Kamu kurum ve kuruluşlarının uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman, tabip, diş tabibi ve eczacı kadro ve pozisyonlarına yapılacak açıktan atamalar, açıktan atama izni alınmaksızın mevzuatta öngörülen işlemlerin tamamlanmasından sonra gerçekleştirilir ve bunların yerleştirilmeleri Sağlık Bakanlığınca sınavsız ve kura ile yapılır.

Kura başvurusu için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve yaş şartı aranacak.

Kura Başvuruları 10 Aralık 2021 Tarihinden Sonra Başlıyor!

Sağlık Bakanlığı yeniden atama kurası ile farklı alanlarda Sağlık personeli alacak. Atamalar için başvurular 10 Aralık 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Atama Kurasına başvuru yapacak adaylar açılaak boş yerleri göz önüne alarak en fazla 10 tercih yapabilecekler. Kura Başvuruları sadece https://yhgm.saglik.gov.tr adresi üerinden gerçekleştirilecek. 

Atama İçin Yaş Şartı Var!

Sağlık Bakanlığı 2021 yılı 2. dönem yeniden atamaları için adayların 65 yaşını tamamlamış ve 72 yaşından gün almamış olmaları ve daha önce Sağlık Bakanlığı veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan tabip ve uzman tabipler başvuru yapabilecekler.

Emekli Olanlardan Başvuru:

Ayrıca 65 yaşını doldurmuş olması nedeniyle resen emekli edilerek sözleşmeli aile hekimi olarak görevine devam eden tabip ve uzman tabipler bu kuraya başvurabileceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI