PTT personel alımı yapacak. Yapılan açıklamalar ve Resmi Gazete'de yayımlanan yeni dönem yönetmeliğe göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi 5 bin yeni personel alımı yapacağını açıklamştı. Adaylar büyük heyecanla resmi olarak ilanın yayımlanmasını bekliyor. Peki alım sayısı en yüksek olacak olan Postacı ve Gişe Görevlisi başvuru şartları ne olacak? Adayların bilmesi gerekenler neler? İlan ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

GENEL ŞARTLAR NE OLACAK?

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanmış olan sözleşmeli personel alımı yönetmeliğinde güncel PTT Personel Alımı başvuru şartları açıklandı. Bu kapsamda adaylardan aşağıdaki başvuru şartları aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve alım yapılacak yılın ocak ayı itibari ile 36 yaşından gün almamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Uyuşturucu madde bağımlılığı olmamak ve daha önce kullanmamış olmak,
  • Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya kamu yılı uşundan disiplin cezası almamışolmak,
  • Herhangi bir güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

KPSS ŞARTI OLACAK!

PTT yayımladığı yönetmelikte önümüzdeki PTT perosnel alımları için adaylardan Kamu personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı arayacağını belirtti. Daha önce KPSS şartının olmayacağını açıklayan PTT adaylara son yönetmelik ile şok yaşattı.

KPSS puanı olarak ise herhangi bir baraj puanı belirtilmedi. Bu yönde adayların Asgari puana sahip olmaları gereklidir.

POSTACI ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

PTT postacı alımı pozisyonuna başvuru yapacak adayların,  İki yıllık eğitim veren yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak, Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.Sürücü belgelerini Monoküler teşhis ile almamış olmaları gereklidir.

Ayrıca Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm bayanlarda en az 160 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gereklidir.

GİŞE GÖREVLİSİ ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

PTT Gişe ve Büro Görevlisi alımları 5 farklı alanda dağılmaktadır. Bu yönde, Bankacılık, Sigortacılık, Pazarlama, Lojistik ve Firma Elemanı alanlarında çeşitlilik göstermektedir. Bu yönde adyaların en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekli ve alanına göre ilgili belgelere sahip olmaları gereklidir.

PTT PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT en son personel alımını 2018 yılında gerçekleştirmişti. 2019 yılı için 5 bin personel alımı yapacğaını açıklayan PTT henüz ilanı yayımlamadı. Kasım ayında beklenen ilan adaylara duyurulmadı. Ancak geçtiğimiz gün yayımlanan yönetmelik sonrası PTT personel alımı yapmaya hazırlanıyor olabilir. İlan önümüzdeki haftalarda yayımlanabilir.

İlan yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirmeniz ve bizleri sosyal medya'da takip etmeniz yeterli olacaktır.