PTT bünyesine yapılacak personel ve memur alımlarıyla alakalı olarak daha önce yapılan açıklamalarda, PTT personel sayısının 2023 yılına kadar 100 bine çıkarılacağı ifade edilmişti. Bu açıklamalardan da önümüzdeki yıllarda sürekli bir personel alım sürecinin yaşanacağı ihtimali ortaya çıkmış, her yıl peyder pey alımların yapılacağı ifadeleri gündeme yansımıştı. Bu ifadelerin ardından PTT bünyesine yeni bir personel alımı yapılmadı.

PTT PAL İLANI İPTAL EDİLDİ

Çok sayıda kişinin alınacağı PTT iştiraki olan PTTPaL bünyesine yapılacağı ifade edilen personel alımları, ilanın yayımlanmasının hemen ardından iptal edildi ve başvuruların personel ihtiyacının daha iyi saptanması, eksikliklerin tespit edilmesinin ardından ileriki bir tarihte alınacağı aktarılmıştı. Bu süreçten sonra da zaten yeni bir açıklama gerçekleştirilmedi.

PTT PERSONEL ALIMLARI KPSS ŞARTSIZ ve KPSS’ li KADROLAR HANGİLERİ?

PTT bünyesine yapılacak personel alımlarında KPSS şartlı ve şartsız kadrolar; uzman, mimar, tercüman, bilgisayar teknikeri, gişe ve büro görevlisi, pazarlamacı, postacı, teknik ressam, metal işleri teknikeri, inşaat mühendisi, avukat, makine mühendisi, uzman yardımcısı gibi kadrolar üzerinden personel alımları yapmasına ihtimal verilmektedir. Bu süreçte ilanın ne zaman yayımlanacağı da merak edilmektedir.

PTT Personel alımlarının daha önceki tarihlerine bakıldığında, ilanların yaz ayında yapıldığı ilan kılavuzlarından kolaylıkla görülebilmektedir. Bu nedenle ilanların da bu sene Mayıs-Haziran aylarında yayımlanmasına ihtimal verildiğini hatırlatmak isteriz. 2019 yılı PTT memur personel alım ilanları yayımlandığında bildirim almak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarmızı indirmeyi unutmayınız.

İOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim