ÖSYM geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu kamu personeli alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 3 farklı alanda alım yapacağını bildirnişti. Toplamda14 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacağını bildiren ÖSYM başvurında artık sona geldik. KPSS Puanına göre alınan başvurular nasıl değerlendirilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

Başvurularda Son Gün!

ÖSYM 14 memur alımı için bünesine yazılı sözlü sınav sonucuna göre,

  • 6 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 3 Büro Personeli,
  • 5 Sınav Hizmetleri Uzmanı,

alımı yapılacak. Erkek ve Kadın adaylardan başvuru alınıyor. Ancak Gvenlik görevlisi alımları için sadece Erkek adaylar başvuru yapabildi. Başvuru şartları ve pozisyonuna göre özel şartlara aşağıdaki bağlantı sayesine ulaşabilirsiniz.

ÖSYM En Az 60 KPSS İle Memur, Güvenlik Görevlisi ve Büro Personeli Alımı

Memur Alımı Başvurularında Son Gün!

ÖSYM 14 memur ve kamu personeli alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 9 Aralık 2021 tarihi ile başlamıştı ve en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular sadece İstenen belgelerle birlikte şahsen yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

ÖSYM alımını yapacağı memur adayları için değerlendirmeleri KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kapsamda farklı değerlendirme sistemleri kullanılacak. KPSS'den yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralamaya göre kadro sayısı kadar belirtilerek atama yapılacak. Başvuru değerlendirmesinden geçen adaykar ÖSYM nin düzenleyeceği sınavlara katılacaklardır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

ÖSYM memur alımı başvuruları 23 Aralık 2021 tarihi ike sona erecek olup başvuru sonuçlarının Ocak ayına kadar açıklanması gereklidir. Sonuçlar ÖSYM AİS sistemi üzerinden açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim