Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kamu personeli alımı ilanı yayımlamıştı. Farklı şehirlerde olmak üzere 22 kişilik kadro ile Orman Mühendisi Alımı yapacağını bildiren OGM başvurularında sona geldik. Başvurular geçtiğimiz gün yayımlanmıştı ve Bu hafta sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan ve başvuru sonuçlarını bekleyen adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilanın detaylarını aktaracağız.

Başvurular Sona Eriyor!

OGM Kamu Personeli alımı için başvurular 24 Aralık 2021 tarihi ile başlamış. Başvuru yapmış olan adaylar sonuçlarını beklerken henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç 5 Ocak 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Başvuru yapacak adaylar aşağıdaki şartlar doğrultusunda OGM resmi internet adresi olan isealim.ogm.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

7 İlde Kamu Personeli Alımı Kontenjan Sayısı:

OGM 2021 yılı kapsamında 7 farklı ildeki taşra teşkilatına personel alımı yapacak. Alımlar Orman Mühendisi pozisyonunda yapılacak olup alımlar Teknik Hizmetler sınıfında Antalya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, İzmir, Manisa ve Muğla illerinde yapılacak.

Açıktan Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları Nedir?

OGM Orman Mühendisi Alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca,

2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans seviyesinde Üniversitelerin Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olmak, Ormanda görev yapılacağından tam teşekküllü hastaneden görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmadığını gösterir sağlık raporuna sahip olmak şartları aranacak.

Sözlü ve Uygulamalı Sınav Yapılacak

Başvuruda bulunan adaylar sonuçları eklemeye başladılar bile. OGM yapılan başvuruları KPSS Puanı sırasına göre inceleme yapacak olup en yüksek puandan başlayarak en düşük puana kadar kadro sayısının 4 katı aday belirleyecek.

Değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra sonuçlar en geç 15 Ocak 2022 tarihine kadar açıklanacak. Sözlü ve Uygulamalı sınava katılacak adayların listesi OGM resmi internet adresine duyurulacak olup bunun dışında herhangi bir bildiri yapılmayacaktır.

Başvuru Kılavuzu Burada