Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrlarda ve niteliklerde personel alımı yapacağını bildirmişti. 122 Kişilik boşluk ile alım yapacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü için adaylardan bazı özel nitelikler ve genel nitelikler talep ediliyor. Bu kapsamda Adayların en çok takıldığı konulardan olan yaş şartı için esnetilme talebinde bulunuyoruz. İşin Olsa ekibi olarak aldığımız geri dönüş ve mesajlar neticesinde yaş şartının kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.

GEÇTİĞİMİZ TIL 36 YAŞ ŞARTI KALDIRILMIŞTI!

2019 yılında Orman Genel Müdürlüğü alımları için yaş şartında esnetilme yapılmıştı. 29 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanmış olan personel alımı için sonradan resmi gazete'de yapılan duyuruya göre 36 yaş şartının kaldırıldığı belirtilmişti. İlgili düzeltme şöyledir;

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANI ile ilgili olarak;

- İlanın “Adaylarda Aranacak Özel Şartlar” başlıklı 2 nci bölümünde yer alan:
“2-Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,” şartı kaldırılmıştır.

- İlanın “Adaylarda Aranacak Özel Şartlar” başlıklı 2 nci bölümünde yer alan:
“3- Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için;
- En az C sınıfı ehliyete sahip olmak,” şartına “-Cinsiyeti erkek olmak” şartı eklenmiştir.

2020 ŞOFÖR ALIMI İÇİN AYNI DÜZENLEME GETİRİLMELİ!

OGM Şoför Alımı için C sınıfı alımlarda adaylar 36 yaş şartının kaldırılmasını istiyor. Şoför adaylarının en KPSS'den sonra en çok takıldıkları konulardan olan yaş şartının kaldırılması gereklidir. KPSS şartnın en az 60 puan olması yeterlidir. Ancak şu dönemlerde işsiz olan ve Kamu Personeli Seçme sınavına girmiş olan adaylar için KPSS şartının kaldırılması isteniyor. Umuyoruz. Tarın ve Orman Bakanlığı bu konuda harekete geçerek Şoför alımlarında yaş şartının esntilmesini masaya alarak adaylara müjde verir.

ŞOFÖR ALIMI 2020 YILI GÜNCEL ŞARTLARI NEDİR?

1 - 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3 VE KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

2 - Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,

3 - Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan

Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için;

- C sınıfı ehliyete sahip olmak,

- Cinsiyeti Erkek olmak,

ŞOFÖR ALIMI YAPILACAK İLLER NEDİR?

BAŞVURULAR:

Adaylar 01/06/2020 - 12/06/2020 tarihleri arasında http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 12/06/2020 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

DÜZENLEME GELDİĞİNDE BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

ÖZEL HABER / İŞİN OLSA / İZMİR