Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanına göre MTA ( Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuruların başlamasından beri bir hafta geçti, ve başvurular hala devam ediyor. Adaylar başvurularını nasıl yapacak? Kontenjan dağılımı ve maaşları ne kadar? Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

MTA başvuru için adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Ayrıca KPSS'den mezuniyete göre en az 70 puan almış olmak şartı arayacak.

70 Personel Alımı Başvuru Süreci Devam Ediyor!

MTA yayımladığı ilan ile 70 personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular 16 Mayıs 2022 tarihi ile başlamasından sonra hala devam ediyor. Yayımlanan ilan için bir haftalık süre ile başvuru süreci devam edecek. Peki nasıl başvuru yapılacak?

Başvuru Süreci: En geç 27 Mayıs 2022

Nasıl Başvuru Yapılıyor?

Adaylar başvurularını Elektronik ortamda gerçekleştirecek. Aşağıdaki başvuru ekranını kullanarak ve adımları inceleyerek henüz başvuru yapmadıysanız başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/maden-tetkik-ve-arama-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru 1. ADIM: Yukarıdaki ekranı kullanarak e-Devlet sistemi ile giriş yapınız.

Başvuru 2. ADIM: Çıkan ekranda " Yeni Başvuru " butonuna tıklayarak adımı geçiyoruz

Başvuru 3. ADIM: " MADEN TETKİK VE ARAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - 657/4B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " için " Başvur" yazısına tıklayarak ilanın detaylarına ulaşıyor ve adımları ilerletiyoruz. Sistemin gerektirdiği bilgileri doldurarak başvuruları tamamlıyoruz.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

MTA en az lise mezunu personel alımı yapacak. Alımlar Mühendis, Tekniker ve Teknisyen kadroların gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • 33 Mühendis,
  • 10 Tekniker,
  • 27 Teknisyen,

Mülakat Yapılmayacak!

MTA Personel alımı başvurusu için adaylara mülakat yapılmayacak. Yayımlanan ilan için başvurular 4/B kapsamında gerçekleştirilecek olup adaylara herhangi bir yazılı veya sözlü olarak mülakat yapılmayacak. Mülakatsız personel alımı için KPSS Puan değerlendirmesi yapılarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile aday belirlenecek.

En Az 5000 TL Maaş Verilecek!

Kamuda çalışmak isteyen adayların en çok merak ettiği konulardan biriside Maaşlar olmuştur. Her kurum için maaşlar farklı olsa da kontenjanına göre ve tecrübe ve Mezuniyetine göre maaş ortalaması şöyledir:

Mühendis Maaşları: En Az 12.000 TL Maaş

Tekniker Maaşları: En az 5500 TL Maaş

Teknisyen Maaşları: En Az 5000 TL Maaş

İLANIN DETAYLARI