MSB Personel Alımı başvuru süreci devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda personel alımı ilanı yayımlandı. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı 279 Destek Personeli ve Büro Personeli alımı yapacak. Alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak olup başvuru şartları ve kadro dağılımı hakkında bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

BÜRO PERSONELİ VE DETSEK PERSONELİ KADRO BİLGİSİ:

MSB 279 Personel alımı yapacak. Bu yönde Bakanlık bünyesine 133 Destek Personeli ve 146 Büro Personeli Alımı yapacak. Bu kapsama Lise mezunu ve Ön Lisans Mezunu personel alımı yapılacak.

Destek Personeli Alımı Kadro Dağılımı:

Destek Personeli alımlar 16 farklı lojistik branşta yapılacak. Lise Mezunu Personel alımı yapılacak olup, Toplamda 133 kişilik kadro ile, 27 Düz Destek Personeli, 2 Hayvan Bakıcısı, 1 İnşaat/ Duvarcı / Sıvacı, 1 Boya /Badana, 6 Bahçıvan, 6 Kaloriferci, 1 Kunduracı, 2 Kuru Temizleme, 2 Terzi, 4 Şoför, 2 Bayan Kuaförü, 2 Berber, 14 Aşçı, 32 Garson, 3 Resepsiyon Görevlisi, 30 Hastabakıcı alımı yapılacak.

Büro personeli Kadro Dağılımı:

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

MSB adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan KPSS Şartı talep edilecek olup 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise mezunları için KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Büro Personeli Alımı Başvuru Şartı:

Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı ön lisans programlarının birinden veya Adalet ön lisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak.

Destek Personeli Özel Şartları:

Hayvan Bakıcısı: Ortaöğretim Kurumlarının Hayvan Sağlığı Alanı-Veteriner Sağlık Dalından veya Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı-Veteriner Sağlık Dalından mezun olmak.

İnşaat/ Duvarcı / Sıvacı: 3308 sayılı Kanuna göre Duvarcılık, Sıvacılık, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri veya Yapı Duvarcılığı dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Boya /Badana: 3308 sayılı Kanuna göre Boya, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama veya Yapı Yüzey Kaplama dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Bahçıvan: Ortaöğretim Kurumlarının Bahçecilik alanı ve dallarından mezun olmak.

Kaloriferci: 3308 sayılı Kanuna göre Kalorifercilik dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi sahibi veya M.E.B.'dan onaylı Doğalgaz Kalorifer Ateşciliği Sertifikası Sahibi olmak

Kunduracı: 3308 sayılı Kanuna göre Ayakkabı Üretimi, Ayakkabı İmalatçılığı Sayacılık veya Ayakkabıcılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Kuru Temizleme: 3308 sayılı Kanuna göre Kuru Temizleme veya Kuru Temizlemecilik dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya M.E.B.'dan onaylı Kuru Temizlemecilik Sertifikası sahibi olmak.

Terzi: 3308 sayılı Kanuna göre bayan veya erkek terziliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Şoför: D Sınıfı ehliyeti bulunmak

Bayan Kuaförü: 3308 sayılı Kanuna göre Kuaförlük dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Berber: 3308 sayılı Kanuna göre Erkek Berberliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Aşçı: 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Garson: Ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Bar, Servis, Hosteslik, Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri dallarının birinden mezun olmak

Resepsiyon Görevlisi: Ortaöğretim Kurumlarının Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ve dallarının birinden mezun olmak

Hastabakıcı: Ortaöğretim Kurumlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dallarından mezun olmak.

MSB 279 PERSONEL ALIMI BAŞVURU SÜRECİ:

Adaylar başvurularına Ay başı itibari ile başlamış olup en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen niteliklere sahip olmaları gereklidir. Sonrasında başvurularını İnternet üzerinden Personel Temin adresi üzerinden gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim