tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bümnyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunn 4/B maddesine göre İstihdam edilmek üzere ÖSYM aracılığı ile KPSS 2019/5 tercih kılavuzu ile tercihler alınacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü toplamda 100 personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre MGM Ön Lisans mezunu 24 Tekniker ve Lisans mezunu 76 Mühendis kadrolarına alım yapacağını vurguladı.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

KPSS 2019/5 tercih kılavuzuna başvuru yapacak adaylar belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

KPSS 50 PUAN ALMIŞ OLMAK ŞART!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü alımını yapacağı 100 sözleşmeli kamu personeli adayından Kamu Personeli Seçme Sıanvı şartı arayacak. Bu bağlamda adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar, tercihlerini 7-13 Kasım 2019 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 13 Kasım 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. Ayrıca adayların tercih ücreti olarak belirtilen 20 TL tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankaya yatırmaları gereklidir. 

İLANIN TAM METNİ

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim