Ülkemizde her sene engelli adaylar için hem KPSS puanı hemde kura yöntemi ile kamu kurumlarına atamalar yapılmaktadır. Genel olarak sene de iki kere alımlar yapılmakta ve toplam 4 bin ile 5 bin arasında ÖSYM üzerinden atamalar gerçekleştirilmektedir. Bunun haricinde İŞKUR üzerinden de binlerce atama yapılmaktadır. 2021/1 EKPSS atamasında en çok kadro Milli Eğitim Bakanlığı MEB için ayrıldı. Öyle ki toplam 2140 kişilik alımın yarısından fazlası 1082 kişilik kadro MEB'e ayrıldı. 1082 kişilik ilana ilköğretim, lise, önlisans, lisans herkes başvurabilecek. Atamalar hem kura ile hemde EKPSS puanı ile yapılacaktır.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı EKPSS 2021/1 ilk atamasında toplam 1082 kişilik istihdam sağlayacak. Mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise: ilköğretim mezunu 100 kişi, lise mezunu 200 kişi, önlisans mezunu 500 kişi ve lisans mezunu 282 kişi olmak üzere toplam 1082 kişilik kadro verildi. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak?

Hangi Pozisyonlara Atama Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığına 1082 kişilik atama ilanı geldi. Buna göre hizmetli, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur pozisyonları için atamalar yapılacaktır. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile memur pozisyonunda yapılacak görevler neredeyse ayrıdır fakat derece olarak farklar olduğundan dolayı pozisyonlar ayrılmıştır. Adaylar EKPSS puanı ile ya da kura yöntemi ile tercihlerini yapabilir ve okullarda istihdam ettirilebilir.

Tercih Kılavuzu ve Başvuru Detayları İçin Giriniz