Hazine ve Maliye Bakanlığı 53 Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre 8 farklı kadro ile memur personel alımı yapılacağını bildirmişti. Başvuru süreci başlamış olan ilan için detayları siz değerli okurlarımız ise paylaşıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki ekskliği karşılamak aracılığı ile Bakanlığın merkez teşkilatı İstanbul hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere giriş sınavı yapılmak üzere aşağıdaki kadrolarda 53 Kamu Personeli Alımı yapılacak.

ALIM KADROLARI:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Maliye Bakanlığının 53 memur ve personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise özel olarak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir. Yani 01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.

Aynı zamanda adaylarım alım yapılacak kadroya göre belirtilen özel nitelikleri ve 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisan s için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER BURADA

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Söz konusu ilan Aile Bakanlığı ve Resmi Gazete tarafından 28 Eylül 2020 tarihinde ilan edilmiş olup başvuru süreci 05 Ekim 2020 tarihi ( Bugün ) itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar

Başvurular sadece son başvuru günü saat 17:00 a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI