Devlet Personel Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere 657 Saylı Devlet Memurları kanunun 4. maddesi B fıkrasında göre sözleşmeli olarak çalıştırılacak Mühendis alımı yapılacak. Alımlar Yerlatı maden Uzmanı alanında yapılacak olup başvuru süreci ilan tarihi ile başlamıştır.

İLANIN DETAYLARI VE KADROLAR NEDİR?

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine 20 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar 10 kişi Maden Mühendisliği ve 10 kişi Jeoloji Mühendisliği, Jeofizil Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği alanında alım yapılacak. Adaylar Sınav ile değerlendirilecek olup bazı niteliklerinde taşınıyor olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Enerji Bakanlığı MAPEG bünyesine alımını yapacağı Mühendis adaylarından genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 45 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacak.

EĞİTİM VE TECRÜBE ŞARTI:

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Maden Mühendisliği veya eoloji Mühendisliği, Jeofizil Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği alanından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan ve YÖK tarafından onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranıyor.

Ayrıca adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor olup adayların Yeraltı maden işletmelerinde en az beş yıl iş tecrübesine sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 27 Ocak 2020 tarihi ile başlayabilir ve e geç 12 Şubat 2020 tarihibe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular adaylarıb nitelikleri taşıyor olmaları durumunda Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün "www.mapeg.gov.tr" internet adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak ve istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim