2019 yılı itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak olan alımlar için birçok aday meraklı bekleyişlerini sürdürürken alım yapılması beklenen fakat henüz bir ilanın yayınlanmadığı veya açıklamanın yapılmadığı KYK memur alımı ilanı için ise adaylar her geçen gün taleplerini kuruma iletmektedir. Açıklanmasının üzerinden neredeyse 2 ayı geçmesine rağmen henüz alıma yönelik bir ilan açıklanmış değil. Bunun yanı sıra kurum tarafından ise daha önce yapılan müfettiş alım sonuçları açıklanmış bulunuyor.

KYK Alım Şartları ve Detayları

Geçtiğimiz sene de 1200 memur alımı yapmış aşan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bu yıl da en az 1000 ile 1200 memur alımı yapması bekleniyordu. Geçtiğimiz sene de 756’sı Yurt Yönetim Memuru kadrosu olmakla birlikte 72 Diyetisyen, 44 Psikolog ve son olarak ise 162 Büro Personeli, 86 Şoför alımı gerçekleşmişti. Adayların ilgili bölümlerden mezun olmaları, belirtilen yaş aralığında olmaları ve tecrübe şartının yanı sıra KPSS şartı gibi şartlar alımlarda yer almıştı. Bu yıl yapılacak olan alımda da yine aynı şartların istenmesi muhtemeldir.

2019 KYK Memur Alım İlanı Ne Zaman?

Binlerce adayın merakla beklediği ve 2019 sonuna kadar yapılması beklenen KYK personel alımı ilanını geçtiğimiz 2018 yılının mayıs ayında yapılmıştı. Temmuz ayının sonuna yaklaştığımız günlerde ise ilanının açıklanmasının yakında gerçekleşmesi beklenmekte olup özellikle üniversitelerin açılmasına da neredeyse 1 ay kala ilanın en geç ağustos ayında açıklanması da muhtemeldir.

İLANI BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURADA ( TIKLA VE KATIL )