Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Yapılan duyuruya göre Bakanlık bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda 586 personel alımı yapacak. Alımlar KPSS Şartı olmaksızın ve Düşük KPSS Puanı ile yapılacak. Bu yönde iki ilan yayımlayan bakanlık bazı değerlendirmelere göre adayların göreve başlama işlemlerini gerçekleştirecek.

586 Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık ilk yayımladığı ilana göre 500 kişiyi Merkez Teşkilatı birimlerine Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile Temizlik Personeli kadrolarında yapacak.

Bir diğer ilana göre ise Bakanlığa bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne yapılacak. 86 kişilik kadro ile Sanatçı alımı yapılacak.

Kültür Bakanlığı 4/B Sözleşmeli 500 Personel Alımı Detayları ve Başvuruları:

657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere 4/B sözleşmeli 500 personel alınacak. Bu kapsamda alımlar farklı şehirlerde olmak üzere 400 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 100 Temizlik Personeli kadrolarında yapılacak.

Mülakatsız Alım Yapılacak!

Bakanlık 500 sözleşmeli personel alımı için adaylara herhangi bir mülakat yapmayacak. KPSS Puanı sırasına göre en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile belirlenecek adaylar herhangi bir mülakata tabii tutulmayacaklardır.

KPSS Şartı Nedir?

En az Lise mezunu personel alımı yapılacak. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde P93 ve Lise seviyesinde P94 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman?

Adaylar başvuru sürecine 7 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Başvurular sadece Elektronik ortamda olmak üzere kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Kültür Bakanlığı 500 Personel Alımı Başvuru Kılavuzu ve Şartlar

Kültür Bakanlığı DOB 86 Personel Alımı Detayları:

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü farklı illerde olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun Müdürlüklerinde görev yapmak üzere 86 Sanatçı Personel Alımı yapacak. Başvuru için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. KPSS siz Personel Alımı için en az lise mezunu personel alımı yapılacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 29 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar aynı şekilde Elektronik ortamda kariyer adresi üzerinden başvuru yapmaları gereklidir.

DOB 86 Personel Alımı Şartları ve İlanın Kılavuzu Burada