Kültür ve Turizm Bakanlığı Adaylara Büyük Müjde ile Kamu Personeli Alımı ilanını duyurdu. 2022 yılı kapsamda yapılacak kamu personeli alımı için 671 kişilik kontenjan ile Sözleşmeli Kamu Personeli alımı lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Uzun süredir alım yapılmasını bekleyen adaylar için Kültür ve Turizm Bakanlığı müjdeyi duyurdu.

İşin Olsa ekibi olarak sizlerle Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı personel alımı ilanlarının detaylarını sizlerle paylaşacağız.

671 Kamu Personeli Alımı Hangi Kontenjanlarda Yapılacak?

Daha önce de İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaştığımız habere göre Bakanlığın 700 e yakın boş kontenjan ile alım yapacağını paylaşmıştık. İlgili Kültür Bakanlığı 700 Personel Alımı yapacak haberine istinaden Kültür Bakanlığı 2022 yılı kamu personeli alımı ilanını duyurdu. Bu kapsamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı yayımladığı sözleşmeli personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı gerçekleştirecek. Ayrıca alımlar Türkiye geneli gerçekleştirilecek olup kontenjan dağılımı şöyledir;

  • 465 Kütüphaneci,
  • 40 Arkeolog,
  • 29 Müze Araştırmacısı,
  • 6 Avukat,
  • 4 Çocuk Gelişimcisi,
  • 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ,

olmak üzere bakanlık toplamda 2022 yılı için 671 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Kültür Bakanlığına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Öte yandan 18 yaşını doldurmuş olan adaylar başvuru yapabilecekler.

KPSS En az 50 Puan Şartı Aranacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı kapsamında olmak üzere adaylardan KPSS Şartı talep edeceğini bildirdi. her pozisyon için fakrlı taban türlerinden puan şartı yer alıyor. Ancak memur personel alımları en az lise, ön lisans ve lisans mezunu kapsamında olmak üzere KPSSP94, KPSSP93 ve KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Kadrosuna Göre KPSS Taban puan şartı şöyle:

Kütüphaneci 70 KPSS Taban Puan,

Arkeolog 70 KPSS Taban Puan,

Müze Araştırmacısı 70 KPSS Taban Puan,

Avukat 70 KPSS Taban Puan,

Çocuk Gelişimcisi 70 KPSS Taban Puan,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi 55 KPSS Taban Puan,

Kadrosuna Göre Mezuniyet Şartı Nedir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için ncelikle belirtilen mezuniyet seviyesinde eğitimin tamamlamış olmaları gereklidir. Bu yönde Lise ve Ön Lisans için Herhangi bir bölüm mezunu olmak gereklidir. Lisans mezunu için ilgili alanlarda eğitimini tamamlamış olmak gerekmektedir.

Kütüphaneci alımı Eğitim şartı: Bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki

Arkeolog alımı Eğitim şartı: Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (Arkeoloji Bölümü), Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi bölümlerinden/programlarından herhangi birinden mezun olmak,

Müze Araştırmacısı alımı Eğitim şartı: Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sanat Tarihi bölümünden/programından mezun olmak şartı aranacak.

Avukat alımı Eğitim şartı: Hukuk fakültesi mezunu olmak.

Çocuk Gelişimcisi alımı Eğitim şartı: Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı Eğitim şartı: Herhangi bir ortaöğretim veya Ön Lisans programlarından mezun olmuş olmak.

Bakanlığa Kamu Personeli Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 671 Kamu Personeli alımı için başvurular Online olarak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 3 ilan yayımlamış olan Kültür ve Turizm Bakanlığı farklı alanlarda ilan ile alım yapıyor.

Kütüphaneci alımı başvuruları başlamış olup en geç 11 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Diğer kontenjanlarda yapılacak alımlarda ise Kütüphaneci alımı bittikten sonra başlayacak ve en geç 25 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru alınacak. İlanların tam kılavuzlarını inceleyerek ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

Kütüphaneci İlanının Tam Metni Burada

Güvenlik Görevlisi, Çocuk Gelişimcisi, Avukat, Arkeolog alımı ilanının tam metni

Editör: TE Bilisim