Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi gazetede personel alımı için ilan yayımladı.Bakanlığa bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 6 farklı şehirde 86 personel alacak. KPSS Şartı olmaksızın yapılacak personel alımları için farklı nitelikler talep ediliyor. 

Ayrıca Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüpersonel alımları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası uyarınca sözleşmeli olarak yapılacak. Ayrıca en az İlköğretim, Ortaokul, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak gereklidir.

6 Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 6 şehirde 86 Personel Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Sanatçı pozisyonlarında yapılacak. Buna göre,

  • Ankara DOB Müdürlüğü 21 Personel,
  • İstanbul DOB Müdürlüğü 33 Personel,
  • İzmir DOB Müdürlüğü 8 Personel,
  • Mersin DOB Müdürlüğü 8 Personel,
  • Antalya DOB Müdürlüğü 8 Personel,
  • Samsun DOB Müdürlüğü 8 Personel,

Kontenjan Dağılımı:

Kimler Başvuru Yapabilecek?

KPSS siz Personel Alımı yapılacak. Sözleşmeli Sanatçı alımı için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Opera Solistleri, Koro ve Orkestra Sanatçıları için yurt içinde veya yurt dışında müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuvarlarda lisans düzeyinde mezun olmak. Yapılacak dinleti, uygulama veya değerlendirme sınavında başarılı olmak,

Bale Solist Sanatçıları için, yurt içinde veya yurt dışında müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuvarların bale bölümünden, en az lisans düzeyinde, Kordöbale için ise bale bölümünden, en az lise düzeyinde mezun olmak. Yapılacak dinleti, uygulama veya değerlendirme sınavında başarılı olmak,

Sadece Tek İl içi Başvuru alınacak!

Bakanlık yaptığı açıklamada 6 şehirde personel alımı yapacağını bildirmişti ve başvurular sadece tek şehir için Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya ve Samsun illerindeki Opera ve Bale Müdürlüklerinden birisine yapılacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacaktır?

Bakanlığın personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 29 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Aralık 2021 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Başvuru Belgeleri Nedir?

Başvuru için adaylardan yukarıda özel şartlar başlığı altında belirtilen belgeler ve T.C. Kimlik numarasının da yer aldığı yazılı özgeçmiş isteyencektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim