Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 500 Kamu Personeli Alımı yapacağını bildirmişti. Adaylar Büyük heyecanla başvuru ekranının açılmasını beklerken Bugün başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 4/B Sözleşmeli olarak 500 Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Arıca 2020 yılı KPSS B Grubu puanları esas alınmak sureti ile adaylara herhangi bir sınav yapılmaksızın Mülakatsız alım yapılacak.

Türkiye Geneli Farklı Şehirlerde Lise ve Ön Lisans Mezunu Kadro Dağılımı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Lise Mezunu ve Ön Lisans mezunu Kamu Personeli alımı yapacak. 400 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı ile 100 Temizlik Personeli alımı yapılacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımları,

  • Lise Mezunu 63 İlde 195 Erkek ve 6 İlde 20 Kadın Personel alınacak.
  • Ön Lisans mezunu ize 25 İlde 179 Erkek ve 2 Şehide 6 kadın personel alınacak.

Temizlik Personeli Alımları:

  • Lise Mezunu 20 İlde Erkek 79 personel ve 2 İlde 21 Kadın Temizlik Personeli alınacak.

İLANIN TAM METNİ VE DETAYLARI BURADA

500 Personel Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 Sözleşmeli personel alımı başvuruları 7 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 17 Aralık 2021 tarihine kadar yapılacak.

Başvurular İnternet'ten Yapılacak!

Bakanlık başvuruları e-Devlet sistemi ile İnternet'ten alacak. Bu kapsamda başvuru yapmak isteyen adaylar https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

Adım Adım Başvuru Yolları:

BAŞVURU ADRESİ BURADA

1. Adım: Öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklayarak Kariyer sistemine ulaşacaksınız. e-Devler sistemi ile sisteme giriş yapınız.

2. Adım: Giriş işlemleri tamamlandıktan sonra açılan ekranda " Yeni Başvuru " kutusuna tıklayınız.

3. Adım: Sonrsında " KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI - 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " ulaşacaksınız ve "Başvur" bağlantısına tıklayınız.

4. Adım: Açılan ilanı inceledikten sonra en altta bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." kutusuna tıklayarak " Devam Et " tıklayınız.

5. Adım: sonrasında pozisyon seçimine geleceksiniz.

ilgili görselde de göreceğiniz üzere Alanı ve mezuniyete göre ilgili pozisyonu seçerek çıkan ekranlarda ilgili alanları doldurduktan sonra başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kimlerin Başvuruları Kabul Edilecek?

Başvuru yapacak adayların öncelikle 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Özel olarak;

2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 55 puan almış olmak,

Güvenlik Görevlisi Alımı için, Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak ve Erkeklerde 170cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim