Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı ilanı resmen geldi. Az önce Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan ilan ile Bakanlık taşra teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere 500 sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Resmi olarak ilanın tam metnini yayımlanması ile birlikte pozisyonuna göre alım yapılacak şehirler açıklandı.

Lise ve Ön Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup, Lise mezunu 195 ve Ön Lisans mezunu 185 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alınacak.

Ayrıca Lise mezunu 79 Erkek ve 21 Kadın temizlik görevlisi olmak üzere 100 Temizlik görevlisi alınacak.

Mülakat Yapılmayacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 55 KPSS Puanı ile personel alımlarını yapacak. Atamalar herhangi yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS Puanı değerlendirmesi ile yapılacak. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar değerlendirme ile atama gerçekleştirilecek olup Kadro sayısının 3 katı kadar aday da yedek olarak belirlenecektir.

Şehre Göre Kadro Dağılımı Nedir?

63 Şehir'de Lise Mezunu Erkek 195 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Şehir Dağılımı:

6 Şehirde Lise Mezunu 20 Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı şehir Dağılımı:

25 Şehir'de Ön Lisans Mezunu 179 Erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı şehir Dağılımı:

2 Şehirde Ön Lisans Mezunu 6 Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı şehir Dağılımı:

20 Şehirde Lise Mezunu 79 Erkek Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) Şehir Dağılımı:

2 Şehir'de Lise Mezunu 21 Kadın Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) Şehir Dağılımı:

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI İLE İLANIN TAM METNİ BURADA

Başvuru Değerlendirmeleri Nasıl Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 personel alımı başvuruları 7 - 17 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bildiğiniz gibi başvurular KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. Bu bağlamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 55 puan üzerinden değerlendirme yapılacak. En yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 3 katı kadar aday değerlendirilecektir.

Editör: TE Bilisim