Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 45 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli alımı yapılacak. Bu doğrultuda alımlar Merkezi Kapadokya Alanı sınırları içinde bulunan Kapadokya Alan Başkanlığına yapılacak. Peki hangi kadrolarda Kamu Personeli Alımı yapılacak? Başvurular ne zaman sona erecek?

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 45 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak olup başvurular 20 Mayıs 2021 tarihi ile başlamıştır. Bu kapsamda başvurular sona ermekte olup en geç 04 haziran 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını Bakanlığın Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları, Şoför, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Destek Personeli, Teknisyen, Büro Görevlisi, Uzman, Avukat ve İç Denetçi kadrolarında alım yapılacak. Alımlar en az Lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak olup 45 kişilik boşluk ile alım yapılacak. İşte kadro dağılımı;

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Başvurular KPSS Puanı ile yapılacak olup adayların sınava katılabilmeleri için KPSS Puanı ile yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacaktır. Bu doğrultuda en yüksek KPSS Puanından en düşük KPSS Puanına göre sıralama yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Giriş sınavına katılacak adayların listesi Bakanlık internet sitesinde 21/06/2021 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Sınava katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Sınav Takvimi:

  • 20/05/2021 - Personel Alımı Duyurusu
  • 20/05/2021 - 04/06/2021 Başvuruların Alınması
  • 21/06/2021 - 25/06/2021 Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların duyurulması ve itirazların kabulü
Editör: TE Bilisim