Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanları yayımlandı. Beklenen ilanlar gelmeye başladı. Farklı kadrolarda personel alımı yapılacak olup alımlar 9 farklı şehirde yapılacak. Bu yönde Bakanlığın ilanları İş Bulma Platformu olan İŞKUR üzerinde yayımlandı. İŞKUR Kurum dışı ilanlar kısmına yayımlanmış olan ilanlara göre 9 farklı şehirde, Arkeolog Alımı, Mimar Alımı, Sanat Tarihçisi Alımı ve İşçi Alımı yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz dönemlerde de Personel Alımı açıklamasında bulunmuştu. 2021 yılı 750 Memur personel alımı yapılacağını söyleyen bakanlık ilanları yayımlamaya başladı. Kültür Bakanlığının alımlar farklı Kazı Başkanlıklarına yapılacak. Peki kadro dağılımı ve alım yapılacak kazı başkanlıkları hangileridir.

ALIM YAPACAK KAZI BAŞKANLIKLARI:

Aydın NSYA Kazı Başkanlığı: 40 Arkeolog, 40 Mimar ve 40 Beden İşçisi

İzmir Kemalpaşa Ulucak Höyük Kazı Başkanlığı: 8 Kazı İşçisi

Aksaray Acem höyük Kazı Başkanlığı: 20 Beden İşçisi

Çorum Eskiyapar Kazı Başkanlığı: 10 Beden İşçisi

Tunceli Tozkoparan Höyük Kazı Başkanlığı: 5 Vasıfsız İşçi

Aydın Priene Kazı Başkanlığı: 1 Arkeolog, 1 Sanat tarihçisi, 3 Vasıfsız İşçi

İzmir Metropolis Kazı Başkanlığı: 6 Kazı İşçisi

Nevşehir Ovaören Kazı Başkanlığı: 7 İşçi

Diyarbakır Eğil Kalesi Kazısı: 2 Arkeolog, 2 Vasıflı İşçi

Aydın Sultanhisar NSA Kazı Başkanlığı: 65 Beden İşçisi

Kastamonu Araç Baskoy Filyos Baraj Alanı Kazısı: 25 Beden İşçisi, 15 Vasıflı Beden İşçisi

Kastamonu Taçköprü Pompeipolis Antik Kenti Kazısı: 20 Beden İşçisi, 15 Vasıflı Beden İşçisi

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kazı Başkanlıklarının İşçi ve Personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylarda genel olarak, En az İlkokul mezunu olmak, Alım yapılacak il ve ilçelerde ikamet ediyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Bazı alanlarda deneyim sahibi olmak, Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Başkanlıklarına personel alımı için adaylar başvurularını şahsen gerçekleştirecekler. Her ilan için başvuru tarihleri farklı olup Başvurular Ağustos ayında da devam edecek. Ancak başvuru yapmak istediğiniz ilanı mutlaka İŞKUR üzerinde inceleyerek başvuru tarihlerinden haberdar olabilirsiniz.

İlanların Detayları Burada: www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/

Editör: TE Bilisim